Voor het hebben van een baard zijn er zoveel verschillende producten, en wanneer je een baard hebt dan heb je deze producten ook weleens voorbij horen komen. De baardborstel en de baardkam, maar waarvoor heb je deze precies nodig, en hoe gebruik je ze dan? Dat zijn de vragen die we nu zullen beantwoorden. Hieronder zult u algemene informatie & tips lezen.

Waarvoor heb je een baardborstel of baardkam nodig?

Beide producten hebben eigenlijk een heel simpel nut, ze halen klitten uit je baard en brengen hem beter in model. Bovendien zullen je baardharen zachter aanvoelen nadat je ze hebt gekamd. Maar behalve dat scrub je er meteen de huid onder je baard mee, wat baardjeuk tegengaat. Een must voor iedereen die een baard heeft dus.

Of je een baardborstel of een baardkam hangt volledig af van persoonlijke voorkeur, het ligt er net aan wat jij fijner vindt werken. Je zou het ook allebei kunnen gebruiken, waarde je de baardkam gebruikt voor het diep door de baard kammen en borstel voor het in model brengen.

Hoe gebruik je een baardborstel of baardkam?

Je gebruikt de baardborstel of baardkam simpelweg door gelijkmatig in de groeirichting van je baard te borstelen, zo borstel je elk deel van je baard en kom je ook bij de huid onder de baard. Op deze manier kun jij jouw baard gemakkelijk in model brengen

Om nog betere resultaten te krijgen moet jij je baard regelmatig wassen met baardshampoo of baardzeep, op die manier blijft je baard schoon, zacht en houd je de huid eronder ook verzorgd. Bovendien moet je de baardborstel eens per drie maanden met een beetje baardshampoo wassen om hem schoon en van goede kwaliteit te houden.

Het gebruiken van een baardborstel of een baardkam is dus noodzakelijk om een gezonde baard en een gezonde huid onder je baard te behouden. Bovendien zal je baard er zachter uitzien en breng je hem gemakkelijker in model. Of je een baardkam of baardborstel neemt is helemaal aan jou, je kunt beide uitproberen en er zo achter komen wat jij het fijnst vindt.

In onze categorie:  ‘Verzorging & Beauty’ kunt u meer blogs lezen over dit onderwerp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *