Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Solari prijst ‘genereus’ Benzema voor het spelen van pijn

Hieronder leest u de algemene informatie over Sport nieuws

logo

Door Vewn

Real Madrid-trainer Santiago Solari heeft Karim Benzema in de hemel geprezen omdat hij de pijn van een gebroken vinger heeft doorstaan ​​en het tekort aan vooruitgang van het team in de afgelopen weken heeft verminderd.

Benzema verkoos tegen het ondergaan van chirurgie om de verwonding te behandelen die hij tegen Real Betis op 13 januari opliep. Hij speelde een cruciale rol bij de 2-0 zege van vorige week tegen Sevilla in La Liga, terwijl hij een verband aan zijn vinger droeg.

Hij was tevens ook aanwezig en scoorde in de 4-2 overwinning van afgelopen donderdag op Girona in de Copa del Rey.

De Franse aanvaller worstelde om zijn aantal doelpunten te verhogen sinds Cristiano Ronaldo vertrokken is naar Juventus. Hij heeft dit seizoen slechts zeven keer gescoord in de competitie, maar Solari benadrukte zijn andere kwaliteiten.

“Hij heeft vele hoogtepunten en dieptepunten in zijn carrière gehad, maar op dit moment is hij in uitstekende vorm”, vertelde Solari aan een persconferentie voorafgaand aan het bezoek van zondag aan Espanyol in La Liga.

“Hij is vrijgevig, hij heeft een goed begrip van het spel en maakt de spelers om hem heen beter. Hij is genereus in zijn inspanningen, hij speelt bijna elke wedstrijd en op dit moment speelt hij met pijn. Hij is vrijgevig in alle opzichten, hij is een van de beste spelers in zijn positie.”

Gaat Madrid nog punten pakken?

Madrid heeft de afgelopen weken een sterke verbetering van de prestaties ervaren na een slechte start van het nieuwe jaar.

Solari drong er op aan om hun sterke vertoningen thuis in Sevilla en Girona te herhalen toen ze Espanyol innamen, op een plek waar Madrid het meestal goed doet maar waar ze vorig jaar met 1-0 werden verslagen.

“We moeten precies doen wat we in de laatste twee wedstrijden hebben gedaan, om vanaf het eerste moment maximale concentratie te tonen, we moeten alle energie en intensiteit laten zien die we in die wedstrijden hebben getoond”, voegde Solari toe. Madrid staat op dit moment op plek 4, waar ze normaal gesproken niet moeten staan. De laatste keer dat Madrid 3e is geëindigd was in het seizoen: 2017-2018 en 2013-2014.

Hoop op de toekomst voor Vinicius

Madrid werd gesteund door de terugkeer van Marco Asensio en Gareth Bale die terugkwamen van blessures, hoewel er ook geen garantie is tegen Espanyol. Gezien de uitstekende vorm van de Braziliaanse Vinicius Jr, die één van de beste jongen aanvallers is van de wereld heeft Madrid geen twijfels over de kwaliteiten van de jongen Braziliaan.

“Hij is erg jong maar hij heeft zich zo snel aan het team aangepast,” zei Solari over de 18-jarige.

“Zijn teamgenoten hebben hem met open armen ontvangen en hij heeft zijn talent laten zien, maar we moeten hem blijven helpen.”

“Madrid heeft de afgelopen weken een sterke verbetering van de prestaties ervaren na een slechte start van het nieuwe jaar.”