Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

OTC-desks profileren van spotmarkten

Hieronder leest u de algemene informatie over Technologie 

logo

Door Vewn

Cryptocurrencies kondigt nieuwe ondersteuningen

In de afgelopen zes maanden is het aantal bedrijven en banken die cryptocurrency custodial services lanceren aanzienlijk toegenomen. Deze oplossingen bieden de gemoedsrust van institutionele beleggers dat hun bedrijfsmiddelen veilig, verzekerd en onder de hoede van een vertrouwde derde partij zijn. Waardoor ze geen verantwoordelijkheid meer hebben voor het beschermen van hun cryptocurrency.

Voor traders die grote posities willen uitvoeren, bieden de OTC-markten een aantal mogelijke voordelen ten opzichte van spotmarkten, waaronder het elimineren van ontsporingen, meer privacy en meer liquide orderboeken. Sinds het begin van het nieuwe jaar hebben een hele reeks cryptocurrency-uitwisselingen geprobeerd OTC-desks te openen, wat duidt op een aanzienlijke vraag naar vrij verkrijgbare diensten.

Op 22 januari kondigde Coinbase nieuwe functies en services aan voor ‘grote klanten in Azië en Europa’, waaronder toegang tot Coinbase Custody en de ‘recent gelanceerde OTC-handelsdesk’. Het nieuws kwam ongeveer een week nadat Bittrex de lancering aankondigde van een OTC-desk die ondersteuning biedt voor bijna 200 cryptocurrencies.

Documenten worden gelekt

In de voorgaande week kondigde Bitgo een partnerschap aan met Genesis Global Trading. Om institutionele klanten die de custody-service van het bedrijf gebruiken toegang te bieden tot realtime prijzen voor koop- en verkooporders. Waarbij transacties op dezelfde dag verplicht worden afgewikkeld.

De Australische Coinspot kondigde ook de lancering aan van een OTC-dienst die beperkt is tot handelaren die bestellingen plaatsen van meer dan AUD $ 50.000. Terwijl uitgelekte documenten van rivaliserende Australische beurs Lupo Toro, dat vanaf december 2018 een stijging van de Russische OTC-handel krijgt te zien.

Andere beurzen die deze maand verhuisd zijn binnen de OTC-sector zijn onder andere: Okex, die op haar OTC-platform steun heeft aangekondigd voor Thaise baht en Britse ponden. Seed Cx heeft ter plaatse alleen cryptocurrency-markten geïntroduceerd voor ‘institutionele’ beleggers.

OTC-desks rapporteren een stijgende volume

De overvloed aan bedrijven die nu op de OTC-markten actief zijn, strijden om wat recentelijk is gebleken een groeiend aantal handelsactiviteiten.

Aan het begin van de maand kondigde Circle aan dat zijn OTC trading desk in 2018 een fictief volume van $ 24 miljard had gegenereerd. Cumberland, een DRW-eigendom cryptocurrency tradingplatform dat in 2014 werd gelanceerd, kondigde begin januari aan dat het zijn OTC buy / sell-ratio was gestegen met ongeveer 60 procent in de richting van aankopen. Cumberland voegde daaraan toe: “Historisch gezien is onze OTC-handel relatief gebalanceerd tussen kopers en verkopers.”

Genesis Global Trading bevestigde ook een recente stijging in volume deze maand, met een aankondiging van een toename van 50 procent afgelopen jaren.

“Historisch gezien is onze OTC-handel relatief gebalanceerd tussen kopers en verkopers”