Of je nou een taxi in Hengelo, een taxi Borne of een taxi Twente zoekt, je wilt niet opgelicht worden en daarom wil je weten of de taxi legaal is. Gelukkig zijn er enkele kenmerken waar je op kunt letten als je wilt weten of een taxi Hengelo legaal is.

De blauwe kentekenplaat

Veel simpeler dan dit kenmerk voor een taxi in Hengelo vind je eigenlijk niet. Alle taxi’s die legaal en geregistreerd zijn hebben namelijk een blauwe kentekenplaat. Wanneer de taxi Borne waarbij jij wilt instappen dit niet heeft dan is het verstandig om een andere taxi te gaan zoeken.

Vraag naar de chauffeurskaart

Elke erkende chauffeur heeft als het goed een chauffeurskaart in zijn boordcomputer liggen. Op deze chauffeurskaart staat ook een pasfoto van de chauffeur zodat je zeker weet dat de chauffeur van de taxi Twente een erkende chauffeur is. Vraag hier dus zeker naar als je twijfelt aan jouw chauffeur.

De boordcomputer Taxi

Hiervoor hadden we het al over de boordcomputer, maar wat is dat eigenlijk? De boordcomputer taxi is de computer die voorin zit bij elke taxi, elke taxi is verplicht om deze te hebben. Een boordcomputer taxi registreert de ritten die gemaakt worden net als de werktijden van de taxichauffeur.

De ritbon

Als de taxi Borne waarvan jij gebruik hebt gemaakt legaal is dan ontvang je op het einde van de rit een ritbon. Niet alleen staan op deze ritbon de gegevens van de rit maar als het goed staat er ook manier waarmee je een klacht kunt indienen tegen de taxi mocht dat nodig zijn. Deze ritbon kan zowel digitaal als geprint zijn.

Als de taxi Hengelo waarbij je wilt instappen aan alle bovenstaande eisen voldoet dan kun je ervan uitgaan dat het een legale taxi is en dat jij je nergens zorgen hoeft te maken. Klopt er iets niet? Dan wil je waarschijnlijk voor een andere taxi kiezen, anders loop je het risico om opgelicht te worden en uiteindelijk veel te veel te moeten betalen voor jouw taxirit, en daar zit niemand op te wachten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *