Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

Een rubberboot is een populaire boot met enorm veel voordelen.

Hieronder leest u de algemene informatie over Vakantie & Recreatie

logo

Door Vewn

Een rubberboot is zeer geliefd bij vaar enthousiasten door de vele voordelen. Doordat ze behoorlijk licht van gewicht zijn en eenvoudig zijn om mee te nemen. Verder kunt u een rubberboot eenvoudig middels een voet- of handpomp opblazen. En door de stevige romp kan de boot goed tegen een stootje.

U hoeft hierdoor geen zorgen te maken dat uw boot snel kapot gaat. Een van de grote voordelen van een rubberboot is dat er niet veel ruimte nodig is om de boot te stallen.

Door onder andere deze redenen worden rubberboten vaak gekocht als vakantie- en recreatieboot. Maar soms ook als bijboot of als primaire boot is een rubberboot zeer geschikt. Kortom het is een boot die garant staat voor veel vaarplezier.

Heeft u interesse om een rubberboot te kopen?

Wilt u een rubberboot kopen? Dan zijn er enkele dingen waar u rekening mee moet houden. Let ten eerste goed op wat voor type rubberboot u op het oog heeft. RIB’s lijken qua uiterlijk enorm veel op elkaar en worden ook vaak door elkaar gehaald. Het grote verschil tussen deze twee soorten boten is dat een rubberboot een zachte romp heeft en een RIB een verharde romp heeft.

Uiteraard is het ook belangrijk om bij uzelf af te vragen wat uw wensen zijn. Wat wilt u ermee doen en waar moet het aan voldoen? Met hoeveel man wilt u varen? Er bestaan vele soorten en merken rubberboten en de verschillen kunnen groot zijn. Het is verstandig om voldoende onderzoek uit te voeren voordat u een rubberboot gaat kopen.

Hoe kiest u de juiste buitenboordmotor?

Welke buitenboordmotor kiest u? U heeft enorm veel keuzes. Zo kunt u kiezen voor een elektrische of een brandstof buitenboordmotor. Soms kan het voorkomen dat er al een buitenboordmotor inbegrepen zit bij uw boot. Maar in de meeste gevallen dient u dit zelf aan te schaffen. Dan is het belangrijk om voor een buitenboordmotor te kiezen die voldoet aan de technische eigenschappen van uw boot. Voor sloepen is het van belang om een stille zuinige en duurzame buitenboordmotor te kiezen. 

Tijdens het varen zult u merken dat een buitenboordmotor van hoge kwaliteit extra comfort biedt. Voor kleine rubberboten en bijboten zijn buitenboordmotoren met een maximaal vermogen van 10 pk ideaal. Verder dient u rekening te houden met de spiegelhoogte van uw boot. Deze heeft net als het gebruiksdoel invloed op het type buitenboordmotor dat geschikt is voor uw rubberboot. 

Mocht het spiegelhoogte lager zijn dan 50cm dan kunt u het beste kiezen voor een kortstaart. Mocht de spiegelhoogte tussen de 40 en 50 cm zitten dan kunt u voor zowel kort als langstaart kiezen. Mocht het tussen de 40 en 75 zitten dan raden wij het aan om te kiezen voor een langstaart.

Laat u adviseren door een expert.

Met een ruime keuze in rubberboten en buitenboordmotoren kan de keuze lastig zijn. Indien u er niet uitkomt, laat u dan adviseren door een expert. Ga langs bij een watersport speciaalzaak bij u in de buurt. Hier bent u direct in contact met het bedrijf en zijn werknemers. 

U krijgt dan een beter beeld van de service en diensten die de watersport speciaalzaak u kan bieden. En ook kunt u zelf beoordelen of het bedrijf voldoende kennis heeft. 

Zij kunnen hier u voorzien van de juiste informatie en adviezen. In de meeste gevallen kunt u de modellen ook direct bezichtigen in de showroom.

“Tijdens het varen zult u merken dat een buitenboordmotor van hoge kwaliteit extra comfort biedt”