Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin

8 dingen die je moet weten voordat je naar Japan reist

Hieronder leest u de algemene informatie over Cultuur

logo

Door Vewn

Simpel gezegd, Japan is een fascinerende bestemming. Hier vindt u diverse mix van oude tradities en nieuwe technologie. Je zult ook prachtige natuurlijke landschappen ontdekken op slechts een korte treinrit van sprankelende, uitgestrekte steden en luide, schokkende winkels op korte afstand van stille gebieden vol genuanceerde regels. Het is een soort plek waar mensen geduldig wachten in de rij voor water na een natuurramp, maar sociaal spook je als je ze per ongeluk beledigt. Met een cultuur die zo verschillend is, is het moeilijk om een ​​lijst te maken van alle dingen die je moet weten voordat je naar Japan gaat. We kunnen uren doorbrengen met het beschrijven van de spectaculaire keuken van het land, de toplocaties vermelden om geschiedenis verhalen te krijgen, alle verborgen edelstenen delen en uitleggen van de verschillende manieren waarop je iemand per ongeluk beledigt. Voor nu houden we echter vast aan de basis: alles waarvan we denken dat je het moet weten om ervoor te zorgen dat je reis naar Nippon leuk is en alleen vol goede verrassingen is. Oh, en hopelijk helpen we je ook wat geld te besparen. Hier zijn 24 dingen die elke reiziger moet weten voordat hij naar Japan gaat. Hieronder zult u algemene informatie & tips lezen.

1. Het is veilig

Een van de beste dingen over Japan is dat het veilig is. Herhaaldelijk schitterend op de top tien van ‘s werelds veiligste landen, is Japan ook een geweldige plek voor vrouwelijke soloreizigers. Dat betekent niet dat je voorzichtigheid aan de wind kunt geven. Zoals bij elke bestemming, moet je waakzaam zijn als buitenlander, uit de schaduw blijven, niet met je geld pronken en niemand provoceren.

2. Geldreglement

Cash is koning in Japan. Werknemers worden meestal contant betaald en de meeste bedrijven en diensten, inclusief restaurants en winkels, accepteren alleen contant geld. Je hotel en enkele grote warenhuizen nemen meestal de eer, maar uiteraard moet je altijd eerst controleren. Dat gezegd hebbende, zorg ervoor dat je altijd voldoende yen in uw portemonnee hebt om ongemakkelijke gesprekken te vermijden die gemakkelijk verloren kunnen gaan in de vertaling. Tip: als je geen geld hebt, ga je naar een 7-Eleven om de geldautomaat te gebruiken. Niet alleen werkt je bankkaart gegarandeerd elke keer, maar deze is ook 24/7 open.

3. Het kopen van een Rail Pass is absoluut de moeite waard.

Een Japan Rail Pass kan u veel geld besparen, vooral als u van plan bent om door een bepaalde regio of het hele land te reizen. U kunt een onbeperkte toegangskaart kopen die geldig is voor een specifieke regio of voor het hele land. Hiermee krijgt u toegang tot de treinen met de bullet-trein (Shinkansen) en JR-merken, bussen en veerboten, vaak voor ongeveer dezelfde prijs als twee afzonderlijke treintickets. Houd er rekening mee dat passen geldig zijn voor een bepaald aantal dagen binnen een periode van zeven, 14 of 21 dagen en niet kunnen worden gebruikt op de Nozomi-treinen. JR-passen moeten ook worden gekocht voordat je in Japan aankomt, maar je moet ze nog steeds valideren in een JR-kantoor met je paspoort en voucher in de hand. Als je vóór maart 2018 Japan bezoekt, kunt je in Japan een pas kopen, maar pas op, want het kost tussen de 10 en 20 procent meer en wordt alleen in bepaalde stations verkocht.

4. De metro is niet 24 uur

Het lijkt misschien schokkend dat een land vol met zo veel gemakken geen 24-uursentreinsysteem heeft, maar het is waar – zelfs in het glinsterende, goed geoliede Tokyo. Denk er tijdens het plannen van je avondje uit voor de laatste trein. Afhankelijk van waar je bent, moet je ergens tussen 11.30 uur ‘s middags door de deuren zijn. Tot 01:00 uur de trein missen kan een dure (hoewel avontuurlijke) fout zijn, waardoor je op een dure taxi kunt vertrouwen. (Zorg ervoor dat je hotel- of bestemmingsadres duidelijk is afgedrukt of geschreven voordat je naar buiten gaat.) Een andere optie? Ga naar een van de karaokegewijden die de hele nacht duren en zing tot in de vroege uren van de ochtend. Het is vaak goedkoper dan een taxi.

5. Je zult waarschijnlijk veel dronken zakenlieden in treinen zien

Het is niet het meest een deel van hun cultuur, maar het gebeurt vaak. Hoewel de meerderheid van de Japanse samenleving mild gemanierd is, kom je waarschijnlijk dronken Japanse zakenlui tegen. Onderdeel van de diehard Japanse werkcultuur is dat zakenlieden na het werk uit gaan voor een drankje en zwaar drinken. Dat gezegd hebbende, wees niet verbaasd als je omstreeks 19.00 uur in de trein loopt en worden geraakt door de geur van drank.

6. Leer enkele zinnen en herken sleutelwoorden

We raden altijd aan om enkele basiszinnen in de lokale taal te leren wanneer je reist, maar dit is vooral belangrijk in Japan, waar etiquette hoog in het vaandel staat. Zorg ervoor dat je bekend bent met het zeggen van “dank u”, “alsjeblieft” en “excuseer mij”, zelfs als je ze fonetisch moet opschrijven. Je kunt ook een paar vertalingen voor je eigen referentie opschrijven, inclusief de woorden voor badkamer, ramen, karaoke, exit (vertrouw ons) en bepaalde toiletartikelen.

7. Tatoeages worden als taboe beschouwd

Hoewel tatoeages een artistieke manier kunnen zijn om jezelf te uiten, worden ze in Japan meestal geassocieerd met criminelen, namelijk leden van de Yakuza-bende. Dit is vooral belangrijk om over na te denken als je geïnteresseerd bent in een bezoek aan een traditionele Japanse onsen. Ze zullen je waarschijnlijk vragen of je nog tatoeages hebt voordat je mag binnengaan. En denk niet aan fibbing – de meeste onsens vereisen dat baders zich in de buff bevinden.

8. De meeste Japanners houden van Amerikanen en de Amerikaanse cultuur

Gezien sommige van onze donkere geschiedenis met Japan, kan het als een verrassing komen dat Japanse inwoners worden meegenomen naar de Amerikanen en de Amerikaanse cultuur. Niet alleen raken ze enthousiast om mensen uit de Verenigde Staten te ontmoeten, maar je vindt ook een handvol bars met Amerikaans thema en veel Japanse versies van Amerikaanse items, vooral eten. Een wijs woord: ze krijgen het recept niet altijd goed, dus het is niet ongebruikelijk om broodjes met kaas, aardbeien en slagroom of pizza met mayonaise en zoete bruine saus of schelpdieren te vinden. In onze categorie: “Cultuur” kunt u meer artikelen lezen over dit onderwerp.

“Japanse inwoners worden meegenomen naar de Amerikaanse cultuur”