Eerste 10.000 afspraken voor coronavirusvaccinatie gemaakt

Eerste 10.000 afspraken voor coronavirusvaccinatie gemaakt
Gemeentelijke gezondheidsdienst GGD kondigde aan dat het de eerste tienduizend mensen had ingeënt tegen Covid-19 binnen enkele uren na de opening van een speciaal telefoonnummer op maandag. Call center werknemers gepland een coronavirus vaccinatie afspraak om de twee seconden tijdens de eerste 6,5 uur dat de hotline open was.

De eerste medewerkers die toegang krijgen tot het vaccin in de 26 massa-vaccinatiecentra van de GGD zijn de 269 duizend verpleeghuispersoneelsleden en hun collega’s in kleinere zorginstellingen. Zij krijgen een uitnodiging van hun werkgevers om contact op te nemen met de GGD om een afspraak te maken.

“Steeds meer zorgmedewerkers krijgen een uitnodiging en bellen voor een afspraak. Dit kan de wachttijden aan de telefoon verhogen,” zei de GGD bij ongeveer 14.30 uur op maandag. “Onze lijn is 7 dagen per week open van 8 uur ’s ochtends tot 20 uur ’s avonds. Een afspraak is mogelijk voor iedereen met een uitnodiging”.

De vaccinaties beginnen op woensdag in Veghel, vrijdag in Rotterdam en Houten en maandag in Amsterdam, Assen en Den Haag. Alle andere locaties gaan open op 15 januari.

Zo’n 30 duizend mensen die werkzaam zijn als arts en verpleger op de intensive care en de spoedeisende hulp zullen vanaf woensdag ook gevaccineerd worden in ziekenhuizen. “Voorlopig gaat het hier om zorgpersoneel dat direct zorg verleent aan de patiënt en waarvan het ziekteverzuim directe gevolgen heeft voor de opnamecapaciteit”, aldus het landelijke netwerk van acute zorgaanbieders LNAZ in een verklaring.

Plaats een reactie