De kunst van het vakantie Je waarom en hoe is het voor deze

De nederlandse zomer is hier en het lijkt erop dat iedereen maar één ding aan hun hoofd: vakantie. Sommigen van ons zijn naar huis om eindelijk onze familie en vrienden. Anderen zijn aan het experimenteren met een staycation. En de dappere paar vliegen of rijden in het buitenland dus niet te missen op een aantal broodnodige het strand.

Laten we praten over de kunst van het vakantie – je waarom en hoe te genieten met volle teugen, want je weet nooit wat deze roller-coaster van een jaar gaat brengen.

Argumenten voor waarom je moet op vakantie gaan

Naast voor de hand liggende redenen voor die van de rust en het opladen van u zou verbaasd zijn om te ontdekken dat we een betere versie van onszelf nadat we terug van een vakantie. Het is bewezen dat mensen een meer positieve kijk op het leven en een hogere mate van motivatie om hun doelen te bereiken na het nemen van enige tijd uit.

Zie je, hoe langer we uitstellen van een welverdiende vakantie, hoe meer we van een verzwakking van de neurale verbindingen die verantwoordelijk zijn voor de snelle herstellingen, een hoger gevoel van welzijn, en de mogelijkheid om te verschuiven van stress naar ontspanning. In eenvoudige termen, we “untrain” ons lichaam en onze geest te ontspannen en ze te dwingen om te verblijven in hoog-alert stress-modus. U niet wilt dat te doen – het leven is al stressvol genoeg.

Dus, gebruik deze onweerlegbare argumenten in de discussie met uw manager over de reden waarom je nodig hebt om op vakantie te gaan, en plan vooruit: train jezelf om een pauze te nemen, om een betere versie van jezelf.

Hoe lang is de ideale duur voor uw vakantie?

Studies van de Universiteit van Tampere in Finland gevonden dat ons geluk tijdens een vakantie lijkt piek op dag acht (!) van onze vrije tijd. Geen wonder dat de meerderheid van de mensen het beschrijven van een ideale vakantie ergens tussen de 10 tot 14 dagen lang.

In onze geest, één week uit klinkt redelijk, maar, in werkelijkheid, we zijn alleen volledig los te koppelen en weer volop genieten van onze vakantie op dag vier of vijf – en op dag zeven, wanneer het tijd is om terug te keren naar huis, ons lichaam en onze gedachten zijn nog steeds hunkeren naar meer rust.

Het vullen van uw vakantie met een lange-blijvende herinneringen

“Het verzamelen van herinneringen, geen dingen,” is een populaire gezegde. Ik zou het herformuleren: “het Verzamelen van de ervaringen, niet de dingen, op uw vakantie.” Dus, in plaats van te gaan winkelen, te investeren uw tijd en geld in de ervaringen van snorkelen met dolfijnen te kijken naar een zonsondergang op een afgelegen strand. Het niveau van het geluk van een ervaring is veel meer impact en een lange levensduur in vergelijking met het krijgen van dingen.

Ik adviseer afstappen van het idee van perfectie op uw vakantie: vergeet schema ‘ s, haast je niet, laat jezelf verloren te gaan en dwalen door de straten van de stad die u nog nooit geweest, en ontdek een charmant café en een praatje met de lokale bevolking. Maak jezelf thuis. Ervaringen zoals deze maken ons vallen in liefde met plaatsen en onze harten verwarmen in koude tijden.

Tot slot, zorg ervoor dat u een post-coronavirus toolbox met u: een chirurgisch masker, hand sanitizer, en een pen.

Gebaseerd op mijn ervaring van het reizen in het buitenland, een chirurgisch masker nodig zal zijn vliegtuigen op de luchthaven, bij het invoeren van de winkels en cafés, en in sommige drukke plaatsen. Wanneer u de aanschaf van een masker – na te denken over functionaliteit in plaats van de mode. Stel je zit een paar uur op het vliegtuig of de bus, het dragen van het – het moet worden ademend, gemakkelijk recycleerbaar, of wasbaar.

Het hebben van een pen met je zal nuttig zijn voor een verklaring van de formulieren die u kan nodig zijn om teken op elke vlucht.

Maak het meeste van uw tijd weg

Kortom, niet te missen van een welverdiende vakantie lang genoeg om van te genieten! – gevuld met ervaringen die zal uw hart verwarmen als we kijken terug op hen.

Wij horen graag over uw ervaringen op vakantie te gaan dit jaar. Waar ging je heen? Wat werkt het beste voor u? Wat heb je gepland?

Bron: https://www.iamexpat.nl/lifestyle/lifestyle-news/art-vacation-your-whys-and-hows-summer

Plaats een reactie