Voorgesteld ‘boete’ voor de verhuizing naar Londen zou kosten Unilever 11bn

Een voorgestelde ‘boete’ voor het verplaatsen van het hoofdkantoor naar Londen en steeds een puur Brits bedrijf zou kosten Unilever €11bn en zou ontmoedigen het bedrijf van het maken van de schakelaar, het voedsel naar de detergenten groep heeft verteld aandeelhouders.

Een opmerking aan de aandeelhouders vóór de September stemmen op eenwording zegt de betaling, voorgesteld door met de linker-vleugel van GroenLinks, zou oplopen tot €11bn en dat als de wetgeving wordt aangenomen in zijn huidige vorm, een verhuizing naar groot-Brittannië zou dan niet meer ‘in de beste belangen van Unilever, haar aandeelhouders en andere stakeholders.’

Echter, het bedrijf wijst erop, dat de wettigheid van dergelijke wetgeving kan strijdig zijn met internationale verdragen en de nederlandse-Britse fiscale regelingen. En hij zegt: ‘de planken van plan om verder te gaan met hun voorstellen, op voorwaarde dat de eenwording, in de boards’ te bekijken, blijft in het beste belang van Unilever, haar aandeelhouders en andere belanghebbenden als geheel.’

De GroenLinks een voorstel voor wetgeving te introduceren van een exit-premie die grote bedrijven verlaten van Nederland zou moeten betalen aan de belastingdienst als compensatie voor de fiscale inkomsten die verloren zou gaan door de overgang.

Het wetsvoorstel, dat momenteel wordt bekeken door de Raad van State als adviesorgaan is te wijten aan worden besproken door MPs in de herfst. Drie van de vier coalitiepartijen steunen.

Bart Snels, de GroenLinks MP verantwoordelijk voor het ontwerp van het wetsvoorstel, zei tegen RTL dat hij blij door Unilever verklaring. ‘Dat is precies het doel van de wetgeving,’ zei hij. ‘Als de wet wordt aangenomen, dan zullen ze blijven en dit nieuws zal helpen ervoor te zorgen meerderheid in het parlement.’

Unilever zei in juni dat de eenwording zal maken ‘een eenvoudiger bedrijf met meer strategische flexibiliteit, dat is beter voor succes in de toekomst’. Unilever de aandeelhouders stemmen over het verplaatsen op 21 September (Rotterdam) en 12 oktober in Londen.

Impact

De in juni een besluit kwam 18 maanden na Unilever daalde plannen op het consolideren van zijn operaties in het hoofdkantoor in Rotterdam volgende druk van een aantal grote beleggers in het verenigd koninkrijk.

Op het moment van de beslissing had grote politieke gevolgen, in het bijzonder de nederlandse regering besluit tot schroot de belasting op de dividenden die werd gezien als een zoetstof van het bedrijf te houden in Nederland. De dividendbelasting plan werd uiteindelijk op het ijs.

Sinds het werd opgericht in 1930, de Anglo-nederlandse soepen-om-zeep reus heeft onderhouden twee aparte hoofdkantoor in Londen en in Rotterdam en dubbele bourse aanbiedingen en dubbele fiscale entiteiten. Maar Unilever heeft altijd bediend als één bedrijf met één raad van bestuur.

Dank u voor uw donatie aan DutchNews.nl

De DutchNews.nl team dankt alle gulle lezers die een donatie gedaan in de afgelopen weken. Uw financiële steun heeft ons geholpen om uit te breiden onze dekking van het coronavirus crisis in de avonden en in het weekend en zorg ervoor dat u up-to-date met de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is gratis voor 14 jaar, maar zonder de financiële steun van onze lezers, we zouden niet in staat zijn om u te voorzien van eerlijke en accurate nieuws en beschikt over alle dingen nederlandse. Uw bijdragen is dit mogelijk maken.

Als je nog niet een donatie gedaan, maar dat zou willen, kunt u dat doen via Ideal, credit card of Paypal.

Bron: https://www.dutchnews.nl/news/2020/08/proposed-fine-for-moving-to-london-would-cost-unilever-e11bn/

Plaats een reactie