Mensen, top banen en werk vanuit huis het meest vaak

Door Janene Pieters op woensdag, 12 augustus 2020 – 16:50

Mensen die werken in HET meest vaak thuis werkte in het tweede kwartaal van dit jaar, in de hoogte van het coronavirus crisis. Over beroepen, mensen in de top posities werden beter in staat zijn om vanuit huis te werken dan mensen die lager op de ladder, Statistieken Nederland gemeld op woensdag.

In vergelijking met het tweede kwartaal vorig jaar, het aandeel van de werknemers die thuis werkte ten minste een deel van de tijd is verdubbeld tot meer dan 40 procent, de grootste stijging van alle drie de klassen. Bestuurders, werknemers met een creatief of taalkundige beroepen, en werknemers met een pedagogisch beroep ook werkte thuis relatief vaak in het vorige kwartaal, maar voor managers en pedagogisch werkers dit was niet meer dan hetzelfde kwartaal vorig jaar.

In alle beroepen, mensen met een hogere posities in staat waren om vanuit huis te werken vaker dan mensen met een lager niveau van banen. Dit grotendeels te maken heeft met het feit dat het lagere niveau van de banen vereisen vaak een hands-on werken, volgens de statistieken van office. Denk aan technische beroepen zoals timmerman en loodgieter, mensen in dienstverlenende beroepen zoals kappers en bartenders, en transport en logistiek beroepen zoals stuurprogramma ‘ s en laders.

Bron: https://nltimes.nl/2020/08/12/people-top-jobs-work-home-often

Plaats een reactie