Nederlandse MPs ere van de slachtoffers van de explosie in Beiroet

Door Janene Pieters op woensdag, 12 augustus 2020 – 14:20

De Tweede Kamer, de tweede kamer van het nederlandse parlement hield een minuut stilte ter ere van de mensen die stierven in een enorme explosie in Beiroet, Libanon vorige week. Libanese ambassadeur Abdel Sattar Issa en Minister-president Mark Rutte aanwezig voor dit kleine herdenking gehouden voor de start van een parlementair debat over het coronavirus crisis. Dit was de eerste keer dat de Kamer verzameld sinds de explosie.

“Vandaag zijn we nadenken over deze ramp van ongekende omvang, met een impact die is nauwelijks denkbaar voor ons. Uit solidariteit. We rouwen om de dood,” Kamer voorzitter Khadija Arib zei. “We leven mee met een stad die onder zo veel druk na jaren van burgeroorlog, economische achteruitgang, de vluchteling, de crisis en de recente coronavirus crisis. En dat kon amper nemen deze nieuwe schok toegevoegd op de top.”

Arib noemde ook de dood van de overheid werknemer Hedwig Watlmans-Molier. “Wij wensen haar man, Ambassadeur Jan Waltmans, en hun kinderen veel sterkte in het verwerken van dit tragische verlies.”

Premier Mark Rutte uitte ook zijn medeleven. “Onze harten gaan uit naar de slachtoffers en hun families”, zei hij, ook met vermelding van Hedwig. “Haar dood confronteert ons met de rauwe werkelijkheid die diplomatie kan een beroep in de vuurlinie.”

Bron: https://nltimes.nl/2020/08/12/dutch-mps-honor-victims-beirut-explosion

Plaats een reactie