Covid-19 patiënt totaal bijna verdubbeld sinds 30 juli Indamming

Door Zack Newmark op woensdag, 12 augustus 2020 – 17:15

Er waren 150 mensen die worden behandeld voor Covid-19 in de nederlandse ziekenhuizen op woensdag, bijna het dubbele van het totaal op 30 juli. Daarnaast zijn de gegevens van het agentschap voor volksgezondheid RIVM bleek dat al deze week meer dan twee duizend meer mensen positief getest voor het nieuwe coronavirus waardoor Covid-19.

“Het is cruciaal om te bevatten deze golf van verontreiniging, anders het aantal patiënten in ziekenhuizen kan snel toenemen in de komende periode”, aldus Ernst Kuipers, hoofd van de nederlandse aanbieders van acute zorg netwerk. Een dag eerder, de Minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge zei dat mensen die besmet zijn met het virus zal zijn vereist, in quarantaine te plaatsen, en zo zullen de mensen met wie zij in contact komen.

De 150 patiënten die 35 wordt behandeld op de intensive care, een stijging van vijf sinds dinsdag, en andere 115 buiten de IC. Dat cijfer steeg met 18 in een enkele dag, volgens de patiënt coördinatie office LCP ‘ s. Het RIVM bevestigde ook dat er 25 meer patiënten werden opgenomen van zondag tot en met dinsdag, en negen mensen werden verplaatst naar de intensive care in die tijd.

“Het aantal toegelaten COVID patiënten blijft stijgen. Het aantal is nu bijna 90% hoger dan 14 dagen geleden,” Kuipers vermeld. “Deze stijging volgt op de snelle toename van het aantal nieuwe infecties.”

Gegevens van het RIVM op woensdag bleek dat 654 meer mensen positief getest voor het SARS-CoV-2 roman coronavirus. Het verhoogde het totale aantal nieuwe infecties in de week te 2,063.

De dramatische stijging van de nieuwe infecties sinds de eerste week van juli werd besproken in de Tweede Kamer, de tweede kamer van het nederlandse parlement op woensdag. Nieuwe veranderingen in het beleid waren super bekritiseerd door de oppositie partijen voor een verscheidenheid van redenen.

Al in augustus 10, meer mensen had positief getest dan in de hele maand juli. Dit werd gedeeltelijk gekoppeld aan een toename van mensen om besmet te raken, terwijl op vakantie, en dan terug te gaan naar Nederland.

Bron: https://nltimes.nl/2020/08/12/covid-19-patient-total-nearly-doubled-since-july-30-containment-crucial-says-expert

Plaats een reactie