Duitsland pakt de kosten voor de nederlandse Covid-19 patiënten behandeld in

Door Zack Newmark op zaterdag 8 augustus 2020 – 10:05

De duitse regering zei het dekken van de kosten voor tientallen Covid-19 patiënten die werden overgedragen van de nederlandse gezondheidszorg in ziekenhuizen in Duitsland. Sommige 58 bewoners van Nederland werden behandeld in het duits intensive care-afdelingen bij de nederlandse IC-systeem bereikt de volledige capaciteit bij de eerste piek van het coronavirus pandemie in April, volgens cijfers van de patiënt coördinatie office LCP ‘ s.

De beslissing om te spenderen miljoenen euro ‘ s om de zorg voor de buitenlandse patiënten was een van de Europese solidariteit, de duitse Minister van Volksgezondheid Jens Spahn zei. “Europa staat samen, zelfs in tijden van crisis,” zei hij toen hij de aankondiging in April dat Duitsland zou helpen patiënten uit België, Frankrijk, Italië en Spanje. De kosten zijn gestegen naar ongeveer 20 miljoen euro in totaal.

De patiënt transfers begon in het begin van April, als Nederland haar hoogtepunt bereikt van meer dan 1400 Covid-19 patiënten op de INTENSIVE care. De meeste transfers kwam in Duitsland door 15 April en de laatste patiënt uit Nederland vonden de dood in een duits ziekenhuis in juni.

Die maanden van noodhulp zal worden gedekt door Duitsland, woordvoerders van de nederlandse en duitse gezondheid ministeries bevestigd Nu.nl. Terwijl Nederland al jaren herschikking van middelen in de gezondheidszorg en het snijden van de IC-capaciteit om meer bieden service op andere gebieden, Duitsland gehandhaafd meer dan 30 duizend IC-bedden.

Op het moment dat de uitbraak van het SARS-CoV-2 roman coronavirus begon, was Nederland minder dan 1.200 permanente ICU ruimtes. Dat gelijkgesteld aan over 6.61 intensive care ruimtes per 100 duizend inwoners, tot de laagste in Europa.

Door vergelijking, Duitsland onderhouden 29.2 IC-bedden per hoofd van de bevolking. Het was de hoogste in de Europese Unie volgens een 2012 academic paper gepubliceerd in de Intensive Care Geneeskunde.

Bron: https://nltimes.nl/2020/08/08/germany-picks-costs-dutch-covid-19-patients-treated-german-icus

Plaats een reactie