Friesland is de eerste coronavirus cluster sporen terug te Dokkum cafe terras

Friesland is de eerste coronavirus cluster sporen terug te Dokkum cafe-terras – DutchNews.nl Dutch News brings daily news from The Netherlands in English

Maandag 10 Augustus 2020

Een terras in Amsterdam heropent voor zakelijke na lockdown. Credit: Bas Horsting

Ondanks de beweringen die mensen zijn waarschijnlijk besmet met een coronavirus buiten, zo ‘ n 14 mensen in hun 20s en 30s hebben opgepikt Covid-19 na het doorbrengen van tijd op een drukke terras van het café in de Friese stad Dokkum.

De bron van de uitbraak is herleid naar een jonge man, en de meeste anderen zijn gedacht te hebben besmet raken tijdens het zitten te dicht bij elkaar buiten, de lokale gezondheidsdienst zei in een verklaring.

Iedereen vond om het virus is nu in quarantaine en niemand werd opgenomen in het ziekenhuis, de gezondheid van de raad van bestuur zei. De jonge man, die het virus op anderen geplukt bij een kleine bijeenkomst van vrienden thuis in eind juli.

‘We weten niet precies hoe het virus is in staat zich te vermenigvuldigen, maar we hebben vastgesteld dat de groep niet bijhouden ver genoeg van elkaar en dat de meeste infecties nam plaats op het terras,’ de gezondheid van de raad van bestuur zei. ‘Dit is een typisch voorbeeld van uit te gaan als u symptomen. De regels zijn duidelijk genegeerd.’

Dokkum-burgemeester Johannes Kramer zegt ambtenaren zullen nu stap voor toezicht cafés en bars. ‘Het virus is niet een probleem ergens anders”, zei hij tegen de krant van de Leeuwarder Courant. ‘Het is net om de hoek.’

De infectie in het noorden van het land blijft ver onder dat van het zuiden en de centrale gebieden. Landelijk, ambtenaren hebben vastgesteld 259 aparte infectie clusters, maar dit is de eerste in Friesland, op het papier wordt gezegd.

Minister-president Mark Rutte maakte een rechtstreeks beroep op jongeren om zich te houden aan de sociale distantie en andere regels op donderdag op de persconferentie.

Dank u voor uw donatie aan DutchNews.nl

De DutchNews.nl team dankt alle gulle lezers die een donatie gedaan in de afgelopen weken. Uw financiële steun heeft ons geholpen om uit te breiden onze dekking van het coronavirus crisis in de avonden en in het weekend en zorg ervoor dat u up-to-date met de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is gratis voor 14 jaar, maar zonder de financiële steun van onze lezers, we zouden niet in staat zijn om u te voorzien van eerlijke en accurate nieuws en beschikt over alle dingen nederlandse. Uw bijdragen is dit mogelijk maken.

Als je nog niet een donatie gedaan, maar dat zou willen, kunt u dat doen via Ideal, credit card of Paypal.

Veel dank aan iedereen die heeft gedoneerd aan DutchNews.nl in de afgelopen dagen!

Wij kunnen deze service niet bieden zonder jou. Als je nog niet een bijdrage geleverd, kunt u dat hier doen.

De DutchNews.nl team

Doneer nu

Bron: https://www.dutchnews.nl/news/2020/08/frieslands-first-coronavirus-cluster-traces-back-to-dokkum-cafe-terrace/

Plaats een reactie