Veel in de richting van de nederlandse stranden Pas op van verdringing en warmte

Door Janene Pieters op zaterdag 8 augustus 2020 – 11:55

In het midden van een hittegolf, drukte werden begin massaal naar de nederlandse stranden in Castricum, Zandvoort en Bloemendaal en in Zeeland op zaterdag. Gemeenten waren al een beroep op de bezoekers om weg te blijven, zelfs voor de middag, met de waarschuwing dat de warmte moeilijk zou worden om te gaan met in het verkeer, en dat de sociale afstand van belang was vanwege de overbevolking.

Op de wegen, die rijdt in de richting van de stranden werden geadviseerd moeten zij een extra 30 minuten om de kust te bereiken, volgens de reisorganisatie van de ANWB. Treinen naar Zandvoort waren ook lekker bezig, volgens Hart van Nederland.

“In deze hitte met uw gezin in de auto in een file, je moet echt gewoon niet willen om te gaan. Zeeland is niet vergrendeld. Dat is niet nodig, maar we verwachten wel dat Zeeland zal vol deze dagen,” zei Harald Bergamann, de vice-voorzitter van de veiligheidsregio die betrekking heeft op Zeeland.

Dat is de reden waarom hij een beroep op iedereen om niet te rijden op de drukke stranden op hetzelfde moment. “Wees je bewust van de warmte, maar ook van de corona maatregelen! Als je ervoor kiest om de weg, wees je bewust van het verkeer. Ook informeren over het verkeer. Op zoek naar een ander strand en ga naar een andere tijd van de dag in Zeeland, het vermijden van lange reistijden naar het drukke stranden. “

De hittegolf in Nederland is gevestigd te duren tot ten minste woensdag met maxima tussen 29 en 36 graden verwacht elke dag. Weeronline zei dat er een goede kans om dit te veranderen in een “super heatwave”.

Al op vrijdag, waarschuwingen werden ook uitgegeven over de grootste drukte in de vele parken, natuurgebieden, meren en toeristische attracties in Utrecht en Gelderland, volgens het Utrechtse publiek monitor.

Het aantal coronavirus infecties in het land is toevoeging van de afgelopen weken. Op donderdag, Minister-president Mark Rutte weer drong er bij iedereen in Nederland zich te houden aan de maatregelen voor het beteugelen van de verspreiding van het virus.

Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en voorzitter van de raad van veiligheidsregio ‘ s, zei dat burgemeesters en versterkt zal worden extra streng in het handhaven van de regels.

Bron: https://nltimes.nl/2020/08/08/many-heading-towards-dutch-beaches-beware-crowding-heat-officials

Plaats een reactie