Gericht op jongeren in Covid-19 harde campagne ‘kan contraproductief’

Tourists at the Zaanse Schans before the coronavirus outbreak

Tourists at the Zaanse Schans before the coronavirus outbreak

Toeristen bij de Zaanse Schans windmolen park voor het coronavirus uitbraak. Foto: depositphotos

Een harde aanpak van de overheid als het aantal coronavirus infecties in Nederland stijgen algemeen werd verwacht. Maar donderdag avond op de persconferentie gemarkeerd tegenstellingen in de strategie, volgens de nederlandse media vrijdag.

Omroep NOS gericht aan minister-president Mark Rutte ‘ s oproep aan jongeren om het coronavirus maatregelen – in het bijzonder de sociale afstand – serieus.

‘Generatie-expert’ Talitha Muusse zei tegen de omroep dat de minister-president was van het verzenden van het verkeerde bericht jong volwassenen, en die zijn beroep zou worden tegenwerkende.

Jongen, zei ze, is hard getroffen door de impact van de crisis, die helpt te verklaren waarom ze niet altijd vasthouden aan de regels. ‘Ze hebben weinig perspectief over wanneer het leven weer normaal,’ zei ze. ‘Velen van hen hebben hun baan verloren, die ze niet kunnen vinden van een stageplaats of hun studie.’

Daarnaast single uit jongeren voor kritiek als iedereen worden lax over de regels is het nemen van de gemakkelijke uitweg, zei ze. ‘Je moet je serieus bent over het communiceren met jongeren.’

Breda-burgemeester Paul Depla was ook kritiek op de manier waarop jonge mensen waren die bestemd zijn voor kritiek. ‘We zijn begonnen met te zeggen dat jongeren niet echt ziek,’ wees hij. ‘Nu zeggen we: “wat we eerder al zei was fout.” En om eerlijk te zijn, we weten niet echt wat werkt als het gaat om het bereiken van jongeren. We moeten met ze praten veel meer.’

Liberale

De liberale minister-president Mark Rutte heeft moeite met het spelen van het moeilijk tijdens deze crisis, volgens de NRC in een analyse van het standpunt van de regering.

Tijdens de persconferentie van Rutte was streng, maar als een liberaal, hij wil ook mensen ruimte geven, en dat werd duidelijk toen hij sprak, de papieren gezegd.

De nieuwe regels zijn relatief licht’ en het bericht gezet over door Rutte en minister van volksgezondheid Hugo de Jonge was die van persoonlijke verantwoordelijkheid. ‘Hij [Rutte] gebagatelliseerd de rol die de overheid kan spelen in het beïnvloeden van gedrag en het sturen van de crisis. Alleen als de man in de straat fungeert meer verstandig, kan coronavirus worden getemd.’

Dictator

Rutte zei verschillende malen in antwoord op journalisten vragen dat hij ‘niet een dictator’, en dat hij niet wenst te brengen in hardere maatregelen. Maar dit, in combinatie met het besluit te geven burgemeesters meer bevoegdheden voor het ontwikkelen van een regionale aanpak, is de verzwakking van de positie van het kabinet, de papieren gezegd.

En de eis dat gezicht maskers hebben een beperkte invloed uitoefenen, maar waardoor hun introductie in Rotterdam en Amsterdam is ook in strijd met de publieke opinie. Nu het publiek is minder bereid om de regels te volgen in het algemeen, de minister-president van de liberale benadering, de krant zei:,, ondermijnd.

Dank u voor uw donatie aan DutchNews.nl

De DutchNews.nl team dankt alle gulle lezers die een donatie gedaan in de afgelopen weken. Uw financiële steun heeft ons geholpen om uit te breiden onze dekking van het coronavirus crisis in de avonden en in het weekend en zorg ervoor dat u up-to-date met de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is gratis voor 14 jaar, maar zonder de financiële steun van onze lezers, we zouden niet in staat zijn om u te voorzien van eerlijke en accurate nieuws en beschikt over alle dingen nederlandse. Uw bijdragen is dit mogelijk maken.

Als je nog niet een donatie gedaan, maar dat zou willen, kunt u dat doen via Ideal, credit card of Paypal.

Bron: https://www.dutchnews.nl/news/2020/08/focusing-on-youngsters-in-covid-19-get-tough-campaign-may-be-counter-productive/

Plaats een reactie