Dutch govt arbeider gehuwd te ambassadeur sterft uit Libanon explosie

Door Zack Newmark op zaterdag 8 augustus 2020 – 11:41

Een nederlandse regering werknemer, de vrouw van de Ambassadeur van het land Libanon is overleden als gevolg van verwondingen opgelopen bij de explosie in Libanon eerder deze week. Hedwig Waltmans-Molier was 55 jaar oud.

De regering prees haar voor haar inzet voor het werken in het buitenland, namens Nederland, zelfs in de ‘ veeleisende moeilijke of gevaarlijke omstandigheden.” Laat ze achter haar man van 38 jaar, Ambassadeur Jan Waltmans, en hun twee kinderen.

Ze had onlangs zijn het draaien tussen den Haag en Beiroet als een Human Resources team. Ze was één van de zes nederlanders gewond in de enorme explosie, die het leven gekost van meer dan 150 mensen en links vijf duizend pijn.

Waltmans-Molier het eerst begon te werken voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken in 1994 in den Haag, en uiteindelijk werd een deel van het diplomatiek personeel. Haar buitenlandse posten opgenomen stints in Dhaka, de hoofdstad Lusaka, en Khartoum.

“We zijn diep bedroefd door de dood van onze collega Hedwig Waltmans-Molier als gevolg van de enorme explosie in Beiroet. Onze gedachten zijn bij haar man, hun kinderen en andere familieleden”, zei Minister van Buitenlandse Zaken, Stef Blok en Buitenlandse Ontwikkeling van de Minister Sigrid Kaag in een gezamenlijke verklaring. “Ons medeleven gaat uit naar hen en wij wensen hen veel sterkte om te gaan met dit grote verlies.”

Een condoleance register is opgezet voor leden van het publiek die willen geven aan hun gedachten bij de nabestaanden en collega ‘ s.

“Ze was geliefd door haar collega’ s en ze zal heel erg worden gemist. Haar dood is een verlies voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken en voor het land,” de ministers gezegd.

Bron: https://nltimes.nl/2020/08/08/dutch-govt-worker-married-ambassador-dies-lebanon-explosion

Plaats een reactie