Pluimveehouders zijn nog steeds bekommerd om dierenwelzijn, 25 waren

Pluimveehouders zijn nog steeds bekommerd om dierenwelzijn, 25% waren gewaarschuwd vorig jaar – DutchNews.nl Dutch News brings daily news from The Netherlands in English

Zaterdag 08 Augustus 2020

Kippen op een fabriek boerderij. Foto: Depositphotos.com

Nederlandse pluimveehouders zijn nog steeds bekommerd om de regels, met één op de vier worden uitgegeven met een boete of een formele waarschuwing vorig jaar, volgens de voedsel veiligheid autoriteit NVWA.

Een willekeurige enquête onder 91 van Nederland 734 pluimveebedrijven gevonden dat 38 bedrijven (42%) hadden een schending van één of meer van de regels, een agentschap van de regering zei.

Problemen met dierenwelzijn, zoals overbevolking, gebrek aan stro en slechte verlichting, waren een groot probleem. Boerderijen ook niet in geslaagd een goede registratie van de slacht gewicht van vleeskuikens kip en verslag letsels aan hun voeten, die ze verplicht zijn te doen door wet.

Miljoenen vleeskuikens worden geslacht in nederlandse slachthuizen per jaar.

‘Plofkip’

Vlees van zeer snel groeiende kippen bekend als plofkip – die is ingevoerd om te groeien van twee kilo in zes weken – is afgebouwd van vers vlees afdelingen in de nederlandse supermarkten.

Echter, veel supermarkten nog steeds verkopen snacks die gebruik maken van plofkip, dierenbeschermingsorganisatie Wakker Dier zegt.

Dank u voor uw donatie aan DutchNews.nl

De DutchNews.nl team dankt alle gulle lezers die een donatie gedaan in de afgelopen weken. Uw financiële steun heeft ons geholpen om uit te breiden onze dekking van het coronavirus crisis in de avonden en in het weekend en zorg ervoor dat u up-to-date met de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is gratis voor 14 jaar, maar zonder de financiële steun van onze lezers, we zouden niet in staat zijn om u te voorzien van eerlijke en accurate nieuws en beschikt over alle dingen nederlandse. Uw bijdragen is dit mogelijk maken.

Als je nog niet een donatie gedaan, maar dat zou willen, kunt u dat doen via Ideal, credit card of Paypal.

Veel dank aan iedereen die heeft gedoneerd aan DutchNews.nl in de afgelopen dagen!

Wij kunnen deze service niet bieden zonder jou. Als je nog niet een bijdrage geleverd, kunt u dat hier doen.

De DutchNews.nl team

Doneer nu

Bron: https://www.dutchnews.nl/news/2020/08/poultry-farmers-are-still-flouting-animal-welfare-rules-25-were-warned-last-year/

Plaats een reactie