Nederland gerangschikt als een van ‘ s werelds slechtste landen voor

Nederland heeft zich verzekerd van een plek in de onderste 10 in een nieuw rapport ranking landen over de hele wereld voor hoe gemakkelijk het is voor expats die er wonen om nieuwe vrienden te maken.

Het Vinden Van Vrienden Wereldwijde Ranking 2020

De 2020-rapport onderzocht 58 landen rond de hele wereld, het plaatsen van Nederland in de 50e plek. Nederland was gerangschikt op basis van een aantal Europese landen, waaronder Spanje (13e), Ierland (26), het Verenigd Koninkrijk (43e), en Frankrijk (45e).

De ranglijst werd gepubliceerd door Internationale, een netwerk van expats over de hele wereld, als onderdeel van hun jaarlijkse Expat Insider enquête. Internationale vroeg dan 1.500 expats in 181 landen over de hele wereld informatie te verstrekken over de verschillende aspecten van het dagelijks leven. Deelnemers nominale 65 verschillende aspecten te expat leven op een schaal van één tot zeven, rekening houdend met zowel emotionele en feitelijke invloeden.

Het maken van vrienden in Nederland

Reacties op de enquête maakte duidelijk dat, over het geheel, expats in Nederland vinden het moeilijk om verbinding te maken met mensen en vrienden te maken. 52 procent van de expats in Nederland vinden het moeilijk om vrienden te maken met de lokale bevolking, in vergelijking met het wereldwijde gemiddelde van 38 procent.

Internationale ontdekt dat 51 procent van de expats in Nederland behoren tot een vriendschap groep van andere expats, tegenover 35 procent van de expats wereldwijd. Slechts 11 procent van de expats in Nederland zijn vooral vrienden met de lokale bevolking. Dit is waarschijnlijk te wijten aan het feit dat een vijfde van de internationals die in Nederland vinden de nederlandse onvriendelijk tegen buitenlanders.

Een aantal van de deelnemers in de enquête aangegeven dat de nederlanders over het algemeen niet erg enthousiast over het maken van vrienden met expats. Een zweedse expat leven in Eindhoven zei: “de Mensen zijn vriendelijk, maar niet erg open voor het maken van niet-nederlandse vrienden,” terwijl een Amerikaanse expat leven in Maastricht legde uit dat het moeilijk was om elkaar te ontmoeten en vrienden te worden met de lokale bevolking, en dat de nederlandse taal gepresenteerd van een significante belemmering.

De ranglijst is gebleken een trend onder de Noord-Europese landen, zoals Duitsland (47e), Oostenrijk (49e), Zwitserland (53e), Finland (51e), Noorwegen (55e), Zweden (56e) en Denemarken (58e) deden het slecht in het onderzoek.

De beste landen om vrienden te maken

Volgens de bevindingen van de enquête, deze zijn een aantal van de beste landen ter wereld om nieuwe vrienden te maken als een expat:

 1. Mexico
 2. Bahrein
 3. Ecuador
 4. Colombia
 5. Panama
 6. Taiwan
 7. Maleisië
 8. Indonesië
 9. Argentinië
 10. Filipijnen

De ergste landen voor het maken van vrienden

Dit waren de landen bezetten de onderste 10 plaatsen, waardoor ze de ergste landen als het gaat om het bereiken van het maken van nieuwe vrienden:

 1. Denemarken
 2. Koeweit
 3. Zweden
 4. Noorwegen
 5. Japan
 6. Zwitserland
 7. Zuid-Korea
 8. Finland
 9. Nederland
 10. Oostenrijk

Om meer informatie te vinden over de Expat Insider enquête, bezoek de Internationale website.

Abonneren op onze wekelijkse nieuwsbrief.

Door te klikken op abonneren, gaat u ermee akkoord dat wij kunnen uw informatie verwerken in overeenstemming is met ons privacy-beleid. Voor meer informatie, bezoekt u alstublieft deze pagina.

Bron: https://www.iamexpat.nl/expat-info/dutch-expat-news/netherlands-ranked-one-worlds-worst-countries-making-friends

Plaats een reactie