Nederlandse aanbod zoeken en te redden hulp aan Libanon, als blast

Nederlandse aanbod zoeken en te redden hulp aan Libanon, als blast dodental stijgt – DutchNews.nl Dutch News brings daily news from The Netherlands in English

Zaterdag 08 Augustus 2020

Stapels puin vul Beiroet de straat op. Foto: Marwan Tahtah/APA foto ‘ s via ZUMA Draad/ANP

Nederland heeft zich aangesloten bij een reeks van landen in ruil voor hulp aan Libanon, in het kielzog van de dinsdag avond van de explosie in Beiroet die ten minste 100 mensen doden en 4000 gewonden.

Minister van handel Sigrid Kaag, die werkte voor de VN in Libanon voorafgaand aan de toetreding tot de regering, zei op Twitter dat Beiroet is ‘een geliefde stad voor mij’ en dat haar gedachten met collega ‘ s en familie in de stad.

In het bijzonder, zal Nederland het verlenen van bijstand in de search and rescue operatie, en dat het Libanese Rode Kruis kunnen rekenen op onmiddellijke nederlandse steun, zei de minister.

Minister Stef Blok zei dat hij geschokt was door de explosie bij minister-president Mark Rutte sprak van ‘een verschrikkelijke ramp’.

Alle Beiroet werd geschud door de explosie, die begon met een brand in de haven, die vervolgens ontplofte. President Michel Aoun zei later dat voor 2750 ton ammoniumnitraat had zijn opgeslagen in een loods in de haven voor zes jaar.

Verschillende nederlandse ambassade werknemers in de stad gewond geraakt in een explosie.

Dank u voor uw donatie aan DutchNews.nl

De DutchNews.nl team dankt alle gulle lezers die een donatie gedaan in de afgelopen weken. Uw financiële steun heeft ons geholpen om uit te breiden onze dekking van het coronavirus crisis in de avonden en in het weekend en zorg ervoor dat u up-to-date met de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is gratis voor 14 jaar, maar zonder de financiële steun van onze lezers, we zouden niet in staat zijn om u te voorzien van eerlijke en accurate nieuws en beschikt over alle dingen nederlandse. Uw bijdragen is dit mogelijk maken.

Als je nog niet een donatie gedaan, maar dat zou willen, kunt u dat doen via Ideal, credit card of Paypal.

Veel dank aan iedereen die heeft gedoneerd aan DutchNews.nl in de afgelopen dagen!

Wij kunnen deze service niet bieden zonder jou. Als je nog niet een bijdrage geleverd, kunt u dat hier doen.

De DutchNews.nl team

Doneer nu

Bron: https://www.dutchnews.nl/news/2020/08/dutch-offer-search-and-rescue-help-to-lebanon-as-blast-death-toll-mounts/

Plaats een reactie