Vliegende auto te rijden op de nederlandse wegen voor de eerste

Een vliegende auto gemaakt door een nederlands bedrijf zal rijden op de openbare weg en voor het eerst in augustus als een eerste stap in de richting van het maken van de auto voor het publiek beschikbaar.

Nederlandse vliegende auto

De zogenaamde vliegende auto, gebouwd door het nederlandse bedrijf PAL-V (Personal Air Land Vehicle), zullen worden onderworpen aan een laatste ronde van de inspecties door de Nationale Dienst wegverkeer (RDW) in augustus. Zodra inspecties zijn afgerond, zal de auto worden genomen op de openbare weg voor de eerste keer.

PAL-V was aanvankelijk van plan om de auto te starten in 2019, maar de lancering is uitgesteld tot 2021 te wijten aan de tijd die nodig is om de benodigde certificering en passeren alle vereiste keuringen. Echter, deze stap betekent dat de lancering is weer een stap dichterbij.

Chief commercial officer van PAL-V, Marco van den Bosch, vertelde NU.nl: “We hebben een beetje verkeken op het aantal agentschappen dat heb je te maken met, die ook onafhankelijk van elkaar functioneren. Er waren geen procedures voor een voertuig als de PAL-V, in sommige gevallen, we moesten schrijven ze zelf.”

Dutch flying car CAL-V

Bron: Pal-V

Neem een sprong in de toekomst

Een test versie van de auto werd voor het eerst gevlogen manier terug in 2012, en PAL-V hoopt voor de start van de commerciële productie door het midden van volgend jaar. Volgens het bedrijf, met meer dan 100 voertuigen zijn reeds verkocht, waarvan 40 die zijn verkocht in Nederland.

De PAL-V Liberty Sport Edition kost 299.000 euro (exclusief BTW), en de Pioneer Edition kost 499.000. Het denken van het kopen van een? Ik ben bang dat je je rijbewijs niet voldoende zijn, en je hebt om het verkrijgen van uw pilot license voordat je kunt het voertuig besturen.

De auto moet 180 meter voor een rollende start en de totale take-off afstand is 330 meter. Het heeft een topsnelheid van 160 kilometer per uur op wegen en 180 kilometer per uur in de lucht. Het bereikt een maximale hoogte van 3.500 meter.

Duim: Pal-V

Abonneren op onze wekelijkse nieuwsbrief.

Door te klikken op abonneren, gaat u ermee akkoord dat wij kunnen uw informatie verwerken in overeenstemming is met ons privacy-beleid. Voor meer informatie, bezoekt u alstublieft deze pagina.

Bron: https://www.iamexpat.nl/expat-info/dutch-expat-news/flying-car-drive-dutch-roads-first-time-august

Plaats een reactie