Tiener jongen vermist uit Zuid-hollandse kust Twee vrienden gered

Door Zack Newmark op zaterdag, 1 augustus 2020 – 09:40

Een tiener zwemmer was nog steeds vermist zaterdag ochtend bijna 12 uur na de hulpdiensten bellen om te melden dat hij en zijn vrienden waren in de problemen voor de nederlandse kust. De jongen was aan het zwemmen met twee anderen in de buurt van de Zandmotor strand in Monster, Zuid-Holland, wanneer de sterke noordzee huidige trok ze naar het zuiden richting Hoek van Holland.

De drie zwemmers, in de leeftijd van 15 tot 18 jaar, werden gerapporteerd als ontbrekend om 7 uur op vrijdag, en twee van hen werden gered, lokale autoriteiten gezegd. Een van de twee had het inslikken van te veel water en werd vervoerd naar een gebied ziekenhuis.

Om 7:40 uur, een grote respons was aan de gang met inbegrip van personeel van de KNRM rescue service, politie, ambulance en een medisch trauma team. Maar tien minuten later was de jongen verdwenen onder water, de regionale security office zei.

Tientallen vrijwilligers gekoppeld armen vormen een menselijke keten, terwijl de reddingswerkers gezocht op de kust en de zee. De zoektocht werd genoemd dat er rond 10:45 uur, omdat de duisternis, maar de werknemers zijn gepland om te zoeken voertuigen en schepen ‘ s nachts.

De reddingsoperatie werd ingesteld om opnieuw opgestart zaterdag ochtend. Werknemers verzameld vanaf ongeveer 5 uur volgens de NOS-Radio. Ze hoopten dat hun kans op het vinden van de jongen zou verbeteren bij lage tij rond 9 uur

Waarschuwingen had gegeven de hele vrijdag voor mogelijk rip stromingen langs de kust. Hulpdiensten waren druk bezig de hele dag bijstaan van mensen, ook al zijn de zwemmers werden aangeraden om te blijven dicht bij de kust

Bron: https://nltimes.nl/2020/08/01/teen-boy-missing-zuid-holland-coast-two-friends-rescued

Plaats een reactie