Plannen voor speciale coronavirus-proof muziek festival in Amsterdam

De Sloterplas in Amsterdam kan de locatie voor een nieuwe coronavirus-proof muziek festival op boten augustus van dit jaar.

Een nieuw soort muziek festival

Een aantal evenementen en festivals waren genoodzaakt wordt tot annulering van deze zomer door het coronavirus pandemie, met inbegrip van de populaire muziek festival Loveland. Het festival wordt meestal ondergebracht in het Sloterpark in Amsterdam, de organisator van het evenement Pepijn Rijvers zag een mogelijkheid om te bewegen, het festival van land naar water om ervoor te zorgen afstand kan worden gehandhaafd om te voorkomen dat de verspreiding van het virus.

Rijvers heeft ingediend een vergunningaanvraag voor een festival met ruimte voor 100 boten en maximaal 1.200 deelnemers. De aanvraag is voorgelegd aan de gemeente ter goedkeuring. De organisatoren hopen dat het evenement zal plaatsvinden op een augustus weekend.

Sloterplas festival van de muziek

De vergunningsaanvraag bevat op dit moment plannen voor een grote boot met een DJ booth die zal dienen als podium. Drie steigers zal worden geplaatst in de voorkant van het schip, met ruimte voor 100 boten aanmeren.

Deelnemers kunnen hier hun eigen boten, en om ervoor te zorgen het coronavirus maatregelen op de juiste wijze gevolgd, zal niet worden toegestaan uit hun boten, behalve om naar de wc te gaan. Maximaal 12 personen zal worden toegestaan op elke boot.

De gemeente Amsterdam heeft al een verzoek afgewezen voor een zittend festival versie van Milkshake, als de ambtenaren niet konden zien dat de afstand zou ten alle tijden gehandhaafd. Rijvers, echter, is hoopvol dat zijn aanvraag succesvol zal zijn. Hij vertelde AT5 dat de applicatie nam alle coronavirus veiligheidsmaatregelen in acht neemt, en dat er medische controles bij de ingang, en een grote zwarte hek om het gebied om te garanderen dat er geen leden van de openbare verzamelen zich op het strand om te kijken naar het festival.

Duim: AT5

Abonneren op onze wekelijkse nieuwsbrief.

Door te klikken op abonneren, gaat u ermee akkoord dat wij kunnen uw informatie verwerken in overeenstemming is met ons privacy-beleid. Voor meer informatie, bezoekt u alstublieft deze pagina.

Bron: https://www.iamexpat.nl/lifestyle/lifestyle-news/plans-special-coronavirus-proof-music-festival-amsterdam

Plaats een reactie