Hofstad-groep lid Samir A gearresteerd op beschuldiging van financiering

Hofstad-groep lid Samir A gearresteerd op verdenking van financiering van terrorisme – DutchNews.nl Dutch News brings daily news from The Netherlands in English

Zondag 02 Augustus 2020

Foto: Depositphotos.com

Een van Nederland’ s meest beruchte veroordeelde terroristen is in Rotterdam gearresteerd op verdenking van financiering van terrorisme, zijn advocaat heeft bevestigd aan omroep NOS.

Samir A is vrijgelaten uit de gevangenis in 2013 na het uitzitten van tweederde van zijn straf voor het beramen van aanslagen in het land.

Hij is nu gearresteerd en werd belast met het verzamelen van geld voor vrouwen en kinderen die in IS-gecontroleerde delen van Syrië. Maar advocaat Tamara Buruma zegt dat het geld, voedsel en medicijnen werd gezonden om de vrouwen en kinderen die in de kampen leven. ‘Geen geld is gegaan naar IS,’ zei ze.

Een lid was van een losse groepering van jonge mannen bijgenaamd de Hofstad-groep door de politie en ging door drie proeven voordat hij werd uiteindelijk veroordeeld voor lidmaatschap van een terroristische organisatie, het beramen van aanslagen op politieke doelen en het werven van mensen voor de gewapende strijd tegen de ‘vijanden van de Islam’.

De NRC interviewde Een vorig jaar na een tip dat hij geld in te zamelen voor de kinderen van een ander lid van de hofstadgroep, die waren omgekomen in Syrië.

In het interview ontkende hij het helpen van terroristen. ‘Als je weet dat kinderen sterven van de honger, dan kunt u hen helpen,’ zei hij. ‘Mensen die niet helpen moeten ter verantwoording worden geroepen.’

Dank u voor uw donatie aan DutchNews.nl

De DutchNews.nl team dankt alle gulle lezers die een donatie gedaan in de afgelopen weken. Uw financiële steun heeft ons geholpen om uit te breiden onze dekking van het coronavirus crisis in de avonden en in het weekend en zorg ervoor dat u up-to-date met de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is gratis voor 14 jaar, maar zonder de financiële steun van onze lezers, we zouden niet in staat zijn om u te voorzien van eerlijke en accurate nieuws en beschikt over alle dingen nederlandse. Uw bijdragen is dit mogelijk maken.

Als je nog niet een donatie gedaan, maar dat zou willen, kunt u dat doen via Ideal, credit card of Paypal.

Veel dank aan iedereen die heeft gedoneerd aan DutchNews.nl in de afgelopen dagen!

Wij kunnen deze service niet bieden zonder jou. Als je nog niet een bijdrage geleverd, kunt u dat hier doen.

De DutchNews.nl team

Doneer nu

Bron: https://www.dutchnews.nl/news/2020/07/hofstad-group-member-samir-a-arrested-on-charges-of-financing-terrorism/

Plaats een reactie