Gemeenten hebben kritiek op de regering de plannen voor het maken van opwarming van de stad monopolies

Gemeenten hebben kritiek op de regering de plannen voor het maken van opwarming van de stad monopolies – DutchNews.nl Dutch News brings daily news from The Netherlands in English

Zondag 02 Augustus 2020

Foto: Depositphotos.com

De regering plannen voor het verhogen van het gebruik van de opwarming van de stad regelingen als alternatief voor gas dreigen te verlaten de sector in de handen van virtuele monopolisten hebben de lokale raden vertelde economische zaken minister Eric Wiebes.

De regering ziet de opwarming van de stad – in welke woningen worden warm gehouden met behulp van restwarmte van de industrie of afvalverbranding – een belangrijke rol in de plannen voor de afbouw van gas.

Ongeveer 400.000 huizen zijn op dit moment verbonden aan de stad, verwarming roosters, maar de overheid wil om dit te verhogen tot ongeveer 750.000 in 2030, het Financieele Dagblad zei op vrijdag.

Het wetsontwerp bestaat uit het geven van bedrijven tussen de 20 en 30 jaar produceren en leveren van warmte – het is dacht dat ze moet ten minste 20 jaar een winst te maken en Wiebes wil dat commerciële bedrijven concurreren om de contracten.

Eenmaal aangemeld, huishoudens niet in staat zijn om van leverancier te veranderen en er zijn veel klachten van consumenten die al is verbonden met stad, verwarming regelingen over de hoge rekeningen.

Lokale overheden vereniging VNG verzet zich tegen de plannen zoals ze nu staan, zeggende betaalbaarheid en duurzaamheid niet voldoende gegarandeerd.

Daarnaast consument en huurders groepen hebben bezwaar aangetekend tegen de oprichting van lokale monopolies die, zeggen ze, verwijder alle ruimte voor lokale of burger initiatieven.

Er zijn momenteel drie spelers in de sector – zweedse staatsbedrijf Vattenfall, Eneco, onlangs verkocht aan twee Japanse bedrijven, en Ennatuurlijk, dat is een onderdeel van het duitse E. on groep.

Dank u voor uw donatie aan DutchNews.nl

De DutchNews.nl team dankt alle gulle lezers die een donatie gedaan in de afgelopen weken. Uw financiële steun heeft ons geholpen om uit te breiden onze dekking van het coronavirus crisis in de avonden en in het weekend en zorg ervoor dat u up-to-date met de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is gratis voor 14 jaar, maar zonder de financiële steun van onze lezers, we zouden niet in staat zijn om u te voorzien van eerlijke en accurate nieuws en beschikt over alle dingen nederlandse. Uw bijdragen is dit mogelijk maken.

Als je nog niet een donatie gedaan, maar dat zou willen, kunt u dat doen via Ideal, credit card of Paypal.

Veel dank aan iedereen die heeft gedoneerd aan DutchNews.nl in de afgelopen dagen!

Wij kunnen deze service niet bieden zonder jou. Als je nog niet een bijdrage geleverd, kunt u dat hier doen.

De DutchNews.nl team

Doneer nu

Bron: https://www.dutchnews.nl/news/2020/07/councils-criticise-governments-plans-to-create-city-heating-monopolies/

Plaats een reactie