Overwerk cultuur van invloed op vrouwen de carrière kansen te FD

Foto: Depositphotos.com

Overwerk cultuur is net zo een negatieve invloed op de loopbaan van vrouwen als part-time werken, het Financieele Dagblad meldde vrijdag.

Onderzoeker Ans Merens, wie bewaakt de carrière van zowel starters en meer ervaren vrouwen voor 16 jaar, vertelde de krant dat er minder carrière-kansen voor vrouwen neer op twee dingen: vrouwen werkt minder dan 35 uur gemiddeld en in minder extra uren.

Het feit dat veel mensen bereid zijn om te werken 60 uur per week is net zo schadelijk voor vrouwen stijgen door de rangen van de nederlandse vrouwen vatbaar voor part-time werken, Merens, die werkt voor het SCP-denk-tank, vertelde het FD.

‘Ze zijn even belangrijke factoren, in het bijzonder wanneer de onbetaalde overwerk boven de 10 uur per week,’ zei ze, toe te voegen dat voor de hand liggende toewijding aan de taak wordt vaak beloond met een promotie.

Er zijn meer vrouwen bezetten de top posities in bijna 60% van de 275 bedrijven die de ondertekening van een charter voor het bevorderen van een grotere vrouwelijke aanwezigheid, volgens cijfers van de overheid agentschap Talent naar de Top (TndT).

Echter, het aantal potentiële vrouwelijke leiders uit het bedrijfsleven, die op dit moment bezetten van banen op een lager niveau, is aan het afnemen en dit kan van invloed zijn op de wettelijk bindend quotum van 30% ingesteld voor de opname van vrouwen in raden van bestuur en raden van bestuur in 2013, het FD zei.

Een aantal van de charter-aangesloten bedrijven hebben kantoren op de Amsterdamse Zuidas business kwartaal, een site die niet wordt geassocieerd met een ontspannen werken uren, Merens gevonden. Terwijl deze bedrijven zijn gewijd aan de doelstellingen van het handvest ze zijn niet de aanpak van overwerk cultuur, wat schadelijk is voor zowel mannen en vrouwen, zei ze.

Cultuur

Bedrijven die beloning van een cultuur van extreem lange werktijden van hun medewerkers op een hoger risico van burn-out en ze kon zien verlaten om een baan te vinden met een betere work-life balance, het SCP heeft gewaarschuwd.

Lange werktijden zijn vooral in de financiële dienstverlening, met werkweken van 49 uur wordt de norm eerder dan de uitzondering. In een recente poll aangehaald door het papier, bijna de helft van de advocaten en partners in grote bedrijven zegt dat hun werk een negatieve invloed heeft op hun eigen leven.

Dave Cohen van advocatenkantoor Houthoff vertelde de krant dat hoewel de lange werkweken gebeuren, het is niet zo dat jonge advocaten met leidinggevende ambities moeten werken om extra tijd te verdienen promotie.

‘Als dat is het beeld dat wij hebben om duidelijker te omschrijven. Houd uw team en uw klant geplaatst als u afwezig bent voor een beetje. U kunt uw laptop in de nacht, als dat handiger is voor uw prive-leven,’ zei hij tegen het papier.

Cohen zei dat het coronavirus crisis is een ‘game changer’. ‘Het zal een fundamentele verandering in de manier waarop we werken,’ zei hij.

Dank u voor uw donatie aan DutchNews.nl

De DutchNews.nl team dankt alle gulle lezers die een donatie gedaan in de afgelopen weken. Uw financiële steun heeft ons geholpen om uit te breiden onze dekking van het coronavirus crisis in de avonden en in het weekend en zorg ervoor dat u up-to-date met de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is gratis voor 14 jaar, maar zonder de financiële steun van onze lezers, we zouden niet in staat zijn om u te voorzien van eerlijke en accurate nieuws en beschikt over alle dingen nederlandse. Uw bijdragen is dit mogelijk maken.

Als je nog niet een donatie gedaan, maar dat zou willen, kunt u dat doen via Ideal, credit card of Paypal.

Bron: https://www.dutchnews.nl/news/2020/07/overtime-culture-affects-womens-career-opportunities-too-fd/

Plaats een reactie