Aantal zonnepanelen in Rotterdam is toegenomen

Het aantal zonnepanelen in de gemeente Rotterdam is toegenomen met 43 procent in het afgelopen jaar, volgens nieuw onderzoek.

Nederland is zonne-energie

Onderzoek uitgevoerd door Sobolt, een data-analyse agentschap, is gebleken dat Rotterdam de installatie van een groot aantal nieuwe zonnepanelen sinds 2019.

Het aantal zonnepanelen in Rotterdam is meer dan verdubbeld sinds 2018, wanneer er waren ongeveer 100.000 panelen geïnstalleerd. Vorig jaar waren er 144.600 zonnepanelen geïnstalleerd op Rotterdam daken. Het aantal panelen is in de gemeente staat nu op 207.500, wat neerkomt op een groei van 43 procent.

De toename van het gebruik van zonne-energie is één van de actiepunten vestigden zich op in 2019 voor het Rotterdam Climate-Overeenkomst, een overeenkomst tussen lokale bedrijven, maatschappelijke organisaties en de gemeente. Arno Bonte, wethouder duurzaamheid, luchtkwaliteit en energie transitie in Rotterdam, stelde de gemeente wil in staat zijn om op duurzame wijze tegemoet te komen aan alle inwoners van energie in de komende 10 jaar, en hoopt op meer dan een miljoen zonnepanelen aan het einde van 2025.

Rotterdam nieuwe zonne-eiland

Dit nieuws volgt slechts enkele weken na de stad Rotterdam heeft het grootste zonne-eiland in Europa. Dit eiland bevat 4.800 zonnepanelen en draait mee met de beweging van de zon.

Door het volgen van de zon, de 100 meter brede eiland verwacht te genereren tot 30% meer energie dan traditionele zonnepanelen. De jaarlijkse opbrengst zal rond de twee miljoen kilowattuur hernieuwbare energie, het equivalent van het energieverbruik van ongeveer 650 huishoudens per jaar.

Andere nederlandse steden zijn ook een poging om gebruik te maken van meer hernieuwbare energie. Zwolle onthulde een drijvend zonne eiland eerder deze maand, en tegen 2030, Amsterdam hoopt toegelaten te worden tot het genereren van voldoende zonne-energie om 200.000 per jaar.

Abonneren op onze wekelijkse nieuwsbrief.

Door te klikken op abonneren, gaat u ermee akkoord dat wij kunnen uw informatie verwerken in overeenstemming is met ons privacy-beleid. Voor meer informatie, bezoekt u alstublieft deze pagina.

Bron: https://www.iamexpat.nl/expat-info/dutch-expat-news/number-solar-panels-rotterdam-has-increased-over-40-percent

Plaats een reactie