Meerderheid van de mensen in Nederland willen gezicht maskers

Meer dan 50 procent van de mensen in Nederland voelen gezicht maskers dienen verplicht te worden gesteld in alle openbare ruimtes om te helpen bij het intomen van een tweede golf van het coronavirus, volgens een nieuw onderzoek.

Groeiende steun in Nederland voor gezichtsmaskers

In de wekelijkse peiling van politieke onderzoeker Maurice de Hond, 55 procent van de ondervraagden bleek ze denken dat gezicht maskers moeten worden verplicht gesteld om te helpen de strijd van een tweede golf van het coronavirus. De Hond uit de peiling bleek ook dat de meeste van de respondenten voorstander van het gezicht maskers ondersteund links-scheve politieke partijen.

De poll is gebleken dat 49 procent van de volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) kiezers van de verstrenging van de gezichtsmasker. Dit is opmerkelijk, omdat Minister-president Mark Rutte, lid van de VVD, heeft herhaaldelijk zijn bezorgdheid had geuit over het maken van maskers verplicht, en heeft verzet tegen de druk van de publieke opinie te veranderen van bestaande richtlijnen.

De kiezers van de andere coalitiepartijen ook leek in het voordeel van een wijziging, met 63 procent van Christen-Democratisch Appèl (CDA) kiezers, en 58 procent van zowel D66 en de ChristenUnie (CU) kiezers te loggen met hun instemming. Bovendien, de Arbeid (PvdA), GroenLinks, Socialistische Partij (SP), 50Plus en Partij voor de Dieren (PvdD) kiezers allemaal op basis van een verandering in het gezicht masker regelgeving.

De effectiviteit van gezichtsmaskers in de bestrijding van coronavirus

Echter, het Forum voor Democratie (FvD) kiezers waren minder enthousiast over het idee, met slechts 40 procent in het voordeel van een wijziging in de regelgeving. En, slechts 36 procent van de stemmers voor Wilders’ Partij voor de Vrijheid (PVV) ondersteund beweging.

De resultaten van een apart onderzoek, uitgevoerd door het televisieprogramma EenVandaag met een totaal van 24.000 respondenten, werden bekend gemaakt op vrijdag 24 juli. Hieruit bleek dat 67 procent van de mensen voorstander waren van het gezicht maskers worden verplicht in overdekte ruimten, met 60 procent zegt gezicht maskers helpen om te bouwen aan de bekendheid van de aanhoudende crisis. Echter, slechts door 37 procent van de respondenten zei dat ze zou ondersteuning van een wijziging in de maatregelen van overheidswege.

Deze resultaten komen slechts enkele dagen nadat het rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) bekend gemaakt op 24 juli dat er geen wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van face maskers voor het beperken van de verspreiding van het virus. De nederlandse regering heeft gevraagd de Outbreak Management Team om te kijken naar de effectiviteit van maskers, en advies geven over de vraag of de bestaande nationale richtlijnen moeten worden gewijzigd.

Abonneren op onze wekelijkse nieuwsbrief.

Door te klikken op abonneren, gaat u ermee akkoord dat wij kunnen uw informatie verwerken in overeenstemming is met ons privacy-beleid. Voor meer informatie, bezoekt u alstublieft deze pagina.

Bron: https://www.iamexpat.nl/expat-info/dutch-expat-news/majority-people-netherlands-want-face-masks-be-mandatory

Plaats een reactie