Vier aangehouden in miljoen euro iPhone scam

Door Zack Newmark op woensdag, 29 juli 2020 – 15:10

Vier personen die verdacht worden van bilking een telecom provider uit een grote hoeveelheid van Apple iPhones werden gearresteerd in Rotterdam op dinsdag. “De schade van deze zwendel is nu gestegen dan een miljoen euro,” aldus de politie in een verklaring.

Een van de vier, een medewerker op het gebied van telecom, naar verluidt besteld de meest recente versies van de dure telefoons, het koppelen van diverse zakelijke adressen aan de orders, maar dan hebben ze bezorgen op een ander adres. De politie zei: “het is verdacht dat hij verkocht ze samen met de andere verdachten.”

Alle vier zijn afkomstig van Rotterdam, waaronder drie mannen, in de leeftijd van 27, 31 en 39, en een 61-jarige vrouw. Een zoektocht van hun huizen en enkele van de levering adressen leverde ongeveer 300 duizend euro in cash en verschillende telefoons.

“De zaak kwam aan het licht na de telecom bedrijf gemeld bij de politie afgelopen vrijdag,” zei de politie woensdag. “Het onderzoeksteam ontdekte al snel dat de verdachte ontvangen telefoons gisteren opnieuw, en besloot om onmiddellijk op te treden.”

De verdachten waren nog steeds in hechtenis op woensdag middag.
 

Bron: https://nltimes.nl/2020/07/29/four-held-million-euro-iphone-scam

Plaats een reactie