Vermeende Natalee Holloway killer krijgt coronavirus in de Peruaanse gevangenis

Door Janene Pieters op woensdag, 29 juli 2020 – 16:50

Joran van der Sloot positief getest voor Covid-19 in de Peruaanse gevangenis waar hij wordt het bedienen van 28 jaar voor de moord op de studente Stephany Flores. De nederlandse man wordt ook verdacht van betrokkenheid bij te verdwijning van de jonge Amerikaanse vrouw van Natalee Holloway op Aruba.

Van der Sloot ‘ s familie vroeg de nederlandse ambassade in Peru te ondersteunen, te zeggen dat hij zich niet aan de medische zorg in de gevangenis, een familielid zei tegen RTL Nieuws. Van der Sloot vertelde zijn moeder door de telefoon dat hij had positief getest en heeft alle symptomen, aldus RTL. “Hij is in slechte staat en is het niet de hulp krijgen van een arts”, een familielid zei tegen de omroep.

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigd aan de omroep dat de ambassade kregen het verzoek om hulp. De ambassade contact opgenomen met de gevangenis in Juliaca, die niet kon bevestigen of Van der Sloot had het coronavirus.

Een woordvoerder van het Ministerie van Buitenlandse Zaken zei dat ze niet veel kan doen over de gezondheid situatie van een nederlandse gevangene in een buitenlandse gevangenis. Het is aan de gevangenis om zorg te verlenen, de woordvoerder zei tegen de omroep. Het Ministerie is in het oog te houden op de situatie, voegde hij eraan toe.

Van der Sloot heeft zijn schande in 2005, toen hij verbonden was aan de verdwijning van Natalee Holloway op Aruba. De jonge vrouw werd nooit gevonden. Van der Sloot werd uiteindelijk laten gaan vanwege een gebrek aan bewijs.

In januari 2012 werd hij veroordeeld voor de moord op de Peruaanse studente Stephany Flores op 30 Mei 2010 veroordeeld tot 28 jaar in de gevangenis.

Ook de Verenigde Staten gevraagd om zijn uitlevering, het opladen van hem te chanteren Holloway ‘ s ouders. Volgens de Amerikaanse autoriteiten, zei hij tegen zijn ouders dat voor 100 duizend dollar, die hij zou geven van de locatie van Natalee ‘ s lichaam.

Bron: https://nltimes.nl/2020/07/29/alleged-natalee-holloway-killer-gets-coronavirus-peruvian-prison

Plaats een reactie