Operatie Interview: Arjen Lubach

Arjen Lubach ’s video America First, The Netherlands Second ging de wereld over en werd ruim 26 miljoen keer bekeken. Toen hij zijn kijkers in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen opriep om een referendumaanvraag over de sleepwet te steunen, schoot het aantal handtekeningen direct tot ruim boven het benodigde aantal. Duizenden mensen verwijderden hun facebook account door hem. Maar wie zit er achter de tv persoonlijkheid Lubach? En hoe gaat hij om met zijn steeds meer toenemende activistische rol en invloed?

Komiek en schrijver Arjen Lubach domineert het Nederlandse televisielandschap. In zijn talkshow Zondag met Lubach weet hij op satirische wijze politieke kwesties aan te kaarten bij jong en oud. En – zoals hij dit jaar meerdere keren bewezen heeft – daadwerkelijk politieke invloed uit te oefenen. Na zijn 8e seizoen Zondag met Lubach is Arjen Lubach te gast bij Operatie Interview. We draaien de rollen om en voelen Lubach aan de tand.

Interviewers:

– Arjen Fortuin (columnist, televisiecriticus, redacteur – NRC)

– Bart Nijman (initiatiefnemer referendum over donorwet, GeenPeil – adjunct-hoofdredacteur
GeenStijl)

– Peter Heerschop (acteur, schrijver, cabaretier, televisieprogrammamaker)

Over Operatie Interview
In het maandelijkse programma Operatie Interview wordt het vraaggesprek ontleed. 1 gast en drie vlijmscherpe interviewers. Wie de interviewers zijn, blijft tot op het podium geheim voor de gast. Het publiek weet naar welke antwoorden de interviewers vissen; de hoofdgast niet. Lukt het de interviewers om binnen de tijd onthullende antwoorden te ontlokken of de hoofdgast tot tranen te roeren? Wie heeft de ‘kunst van het interviewen’ volledig onder de knie?

Operatie Interview kende al spannende, spraakmakende en ontroerende interviews. Zo werd burgemeester Eberhard van der Laan – tot zijn grote verrassing – ondervraagd door zijn eigen vrouw, ging Sylvana Simons de confrontatie aan met interviewer Wilfred Genee, en bekeerde Hedy d’Ancona topvrouw Neelie Kroes tot het feminisme.

Host: Martijn de Greve

Redactie: Merlijn Geurts

Livestream 2018-06-10

Deze video staat ook op:
https://vimeo.com/debalie/lubach
https://youtu.be/T8c0YfiXHEM
https://facebook.com/debalie/videos/2238005259548220

http://www.debalie.tv
https://www.debalie.nl/agenda/podium/operatie-interview%3a-arjen-lubach/e_9783440/p_11771534

De Balie social media:
https://vimeo.com/debalie
https://youtube.com/debalievideo
https://twitter.com/DeBalie
https://facebook.com/debalie
https://instagram.com/de_balie

Televisie:
SALTO 1 – Publieke Omroep Amsterdam
Iedere zondag om 20:00 uur. Herhalingen op diverse dagen en tijden. Uitgezonden video’s:
https://salto.nl/programma/de-balie-tv

Site:
https://www.debalie.nl
.

  • Likes: 111
  • Dislikes: 9
  • Tags: Balie,DeBalie,theater,theatre,Leidseplein,Amsterdam,Holland,Nederland,Netherlands,NL,Europa,Europe,EU,Euro,E.U.,world,wereld,politiek,politics,political,culture,cultuur,kunst,kunsten,video,tv,archief,debat,debate,debatten,zaal,discussion,discussie,lezing,lecture,discour,humor,grappen,satire,cabaret,televisie,politici,Lubach,Arjen Lubach,journalistiek,actualiteit,religie,literatuur,vpro,Zondag met Lubach,NPO,publieke omroep,NPO3,nieuws,komiek,grap

Transcript

Plaats een reactie