Honderden nederlandse lange-afstand liefhebbers oproep voor liefje visa ondanks

Lange-afstand-partners Maud en Kevin Foto: Maud van Leeuwen

Honderden nederlanders in de lange-afstand relatie hebben genoemd voor Nederland volgt het voorbeeld van Denemarken en het toestaan van grensoverschrijdende geliefden te herenigen ondanks coronavirus beperkingen.

Maud van Leeuwen, een 23-jarige student in de rechten aan de Universiteit Leiden, is in een serieuze relatie met de Amerikaanse Kevin Hoogenboom, die ze ontmoette tijdens een stage in New York. Zij vindt het oneerlijk dat sommige mensen kunnen invoert uit niet-EU-landen, die nog steeds in de greep van een ernstige coronavirus epidemie – maar niet partners.

‘Er worden geen uitzonderingen gemaakt, behalve voor getrouwd zijn, mensen die graag willen werken in Nederland en studenten,’ zei ze. ‘Maar partners zijn niet toegestaan. Sommige vrouwen zijn zwanger, een paar was te wijten aan trouwen volgende week, en mijn partner wilde vragen mijn papa is een zegen voor ons om te trouwen.

‘We willen een categorie voor geliefden, als Denemarken, Noorwegen en Oostenrijk nu hebt. Mensen die een relatie hebben die we kunnen bewijzen met foto ‘ s en tekst berichten en die bereid zijn te betalen voor elke corona testen en om zichzelf te isoleren: you name it, we doen het.’

Liefde is geen toerisme

Ze heeft een beweging gestart, genaamd #LoveIsNotTourism/#LoveIsEssential met 300 leden die niet-EU-partners, geschreven brieven aan de nederlandse minister van justitie Ferd Grapperhuis, en gelobbyd parlementariërs. De groep wil dat de nederlandse overheid te erkennen en te laten aan de partners in een duurzame relatie, waarbij, bijvoorbeeld, dat ze een corona test 72 uur vóór hun reis, of worden getest op aankomst en wacht op het resultaat in quarantaine.

Echter, minister Grapperhuis heeft geschreven naar de parlementsleden dat het deense model is niet geschikt vanwege Covid-19 beperkingen in Nederland en hij ziet ‘geen behoefte om te ontspannen van het huidige beleid’ voor reizen vrijstellingen.

Sjoerd Sjoerdsma, parlementslid voor de liberale democraten D66, vertelde DutchNews.nl dat hij heeft ingediend verdere parlementaire vragen bellen naar oplossingen voor deze groep te vinden en te suggereren dat het om een ‘willekeurige’ regel dat ongehuwde partners zijn niet toegelaten. Hij vraagt ook dat de informatie over de overheid-pagina ‘ s moeten worden verduidelijkt en geactualiseerd op dit onderwerp.

Zwanger

Voor Ryan Westerdijk, 23 jaar oud, software designer uit Wieringerwaard, elke week zaken. Zijn verloofde, 25 jaar oud Kimi Chia terug naar Singapore in februari na een lang bezoek om te ontdekken dat ze zwanger was met een jongetje. ‘Het is verwoestend gescheiden te worden voor de hele zwangerschap,’ zei hij. ‘Ik was er niet om haar te zien erachter komen dat ze zwanger was, of om haar te zien scans. Ik voel me heel slecht.’

Zoals Van Leeuwen, hij zegt het echtpaar bereid zou zijn tot het nemen van alle noodzakelijke testen en zelf te isoleren, maar pleit voor een barmhartige vrijstelling van de huidige regels.

Een woordvoerster van het ministerie van justitie vertelde DutchNews.nl dat het geen plannen heeft om het aannemen van een deense model op het moment. ‘Minister Grapperhaus heeft geschreven aan de tweede kamer zeggen dat we niet hebben momenteel een schatje visa,’ zei ze.

Dank u voor uw donatie aan DutchNews.nl

De DutchNews.nl team dankt alle gulle lezers die een donatie gedaan in de afgelopen weken. Uw financiële steun heeft ons geholpen om uit te breiden onze dekking van het coronavirus crisis in de avonden en in het weekend en zorg ervoor dat u up-to-date met de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is gratis voor 14 jaar, maar zonder de financiële steun van onze lezers, we zouden niet in staat zijn om u te voorzien van eerlijke en accurate nieuws en beschikt over alle dingen nederlandse. Uw bijdragen is dit mogelijk maken.

Als je nog niet een donatie gedaan, maar dat zou willen, kunt u dat doen via Ideal, credit card of Paypal.

Bron: https://www.dutchnews.nl/news/2020/07/hundreds-of-dutch-long-distance-lovers-call-for-sweetheart-visa-despite-coronavirus-rules/

Plaats een reactie