Vluchtelingen hard geraakt door coronacrisis

De coronacrisis raakt iedereen, maar de groep vluchtelingen die net hun leven hier aan het opbouwen is, wordt extra hard getroffen. Met vaak nog een klein sociaal vangnet zijn er bij organisaties zorgen over een nieuwe achterstand.

Jozef en Nabil zijn geboren in Syrië, maar vanwege de oorlog daar hebben zij, Nabil in 2015, Jozef in 2017, de keuze gemaakt om te vluchten naar Nederland. Sinds ze hier zijn bouwen ze aan een nieuw leven.

Nabil volgt het traject Statushouders voor de Klas. In Syrië was hij natuurkundedocent. Nu is hij technisch onderwijsassistent op het Spinoza20First. Uiteindelijk hoopt Nabil weer door te groeien naar het docentschap. Daarvoor moet onder andere zijn Nederlands nog vloeiender worden.

Wat het lesgeven in Nederland anders maakt in vergelijking met Syrië? Nabil: ‘Hier zijn de docent en leerling gelijk. Dat is handiger om kennis over te brengen. De leerlingen zijn ook kritisch. Zo’n kritische houding is goed bij de betavakken.’
De coronacrisis heeft ook gevolgen voor Nabil. ‘Ik werd er verdrietig van. Ik ben namelijk een sociaal persoon. Ook zag ik mijn collega’s en de leerlingen niet meer. We moesten veel online werken.’

AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

Abonneer hier op ons youtubekanaal:
https://www.youtube.com/AT5

Tips of opmerkingen?
Whatsapp: 06 511 909 38
Telefoon: 020 555 1155

Volg AT5:
www.at5.nl
Instagram: instagram.com/at5.nl
Facebook: facebook.com/at5nl
Twitter: twitter.com/at5

  • Likes: 11
  • Dislikes: 34
  • Tags: AT5,at5,amsterdam,nieuws,at5 nieuws,amsterdammer,AT 5,vluchtelingen,geraakt,door,coronavirus,yluchteling,statushouder,vluchten,asielzoeker,vluchtelingen in Nederland,Syrisch,coronacrisis,covid 19,refugee,refugees,Statushouders voor de klas,omscholen,corona,covid refugees,refuge,asiel,Spinoza20First

Transcript

Plaats een reactie