Twee Henks zijn beter dan één, zoals Otten en Krol

Twee Henks zijn beter dan één, zoals Otten en Krol maken verkiezing pact – DutchNews.nl Dutch News brings daily news from The Netherlands in English

Woensdag 01 Juli 2020

Henk Krol and Femke Merel van Kooten during a coronavirus debate.

Henk Krol and Femke Merel van Kooten during a coronavirus debate.

Henk Krol (l) heeft in bondgenootschap met Femke, Merel van Kooten (r) sinds het verlaten van 50Plus. Foto: Robin Utrecht/ANP

Twee politici die zich losmaakte van partijen zij mede-oprichter, Henk Krol en Henk Otten, zijn samen te werken voor het volgende jaar parlementaire verkiezingen in Maart.

Krol liep uit op de rechten van gepensioneerden partij 50Plus in Mei in het kielzog van een rij over het pesten en ‘autocratische’ stijl van voorzitter Geert Dales, die ook ontslag genomen.

De resterende 50Plus MPs beschuldigd Krol van ‘seat snaaien’ toen hij besloot om te verblijven in het parlement en een nieuwe factie met Femke, Merel van Kooten, die was verdeeld met de rechten van dieren partij PvdD.

Krol wordt verwacht aan het hoofd van de lijst van kandidaten voor de groep, die zal vechten de verkiezing onder de naam Partij voor de Toekomst (Partij van de Toekomst).

Otten werd kort leider van de senaat groep voor Thierry Baudet Forum voor Democratie na de partij van de doorbraak in het afgelopen jaar provinciale verkiezingen, maar een openbaar rij met Baudet werd afgesloten met Otten verbannen van FvD en beschuldigd van financiële onrechtmatigheid.

Otten ontkende de beschuldigingen en diende een officiële klacht van laster tegen zijn voormalige partij. Hij vormde een onafhankelijke Senaat factie met Jeroen de Vries, die is ook aan bij Krol ‘ s nieuwe groep.

Otten zei tegen de Telegraaf dat de partij streeft naar win 10 zetels in de verkiezingen in Maart volgend jaar, waarvoor een 6,7% van de stemmen. 50Plus won vier zetels in 2017 de verkiezing, terwijl Forum voor Democratie nam twee.

Dank u voor uw donatie aan DutchNews.nl

De DutchNews.nl team dankt alle gulle lezers die een donatie gedaan in de afgelopen weken. Uw financiële steun heeft ons geholpen om uit te breiden onze dekking van het coronavirus crisis in de avonden en in het weekend en zorg ervoor dat u up-to-date met de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is gratis voor 14 jaar, maar zonder de financiële steun van onze lezers, we zouden niet in staat zijn om u te voorzien van eerlijke en accurate nieuws en beschikt over alle dingen nederlandse. Uw bijdragen is dit mogelijk maken.

Als je nog niet een donatie gedaan, maar dat zou willen, kunt u dat doen via Ideal, credit card of Paypal.

Veel dank aan iedereen die heeft gedoneerd aan DutchNews.nl in de afgelopen dagen!

Wij kunnen deze service niet bieden zonder jou. Als je nog niet een bijdrage geleverd, kunt u dat hier doen.

De DutchNews.nl team

Doneer nu

Bron: https://www.dutchnews.nl/news/2020/06/two-henks-are-better-than-one-as-otten-and-krol-make-election-pact/

Plaats een reactie