De zwerver geeft Arjen Robben te voltooien zijn carrière in

De zwerver terug: Arjen Robben te voltooien zijn carrière in Groningen – DutchNews.nl Dutch News brings daily news from The Netherlands in English

Woensdag 01 Juli 2020

FC Groningen technical director Mark-Jan Fledderus unveils new signing Arjen Robben at a press conference.

FC Groningen technical director Mark-Jan Fledderus unveils new signing Arjen Robben at a press conference.

Trots van het Noorden: Robben keert terug naar Groningen. Foto: Olaf Kraak/ANP

Arjen Robben zal de wind langs zijn illustere carrière in Groningen, nadat hij ondertekend een jaar een deal met zijn home town club.

De 36-jarige buitenspeler heeft in de afgelopen tien jaar bij Bayern München, het winnen van acht van de Bundesliga titels en de Champions League trophy in 2013, wanneer hij scoorde het winnende doelpunt en werd uitgeroepen tot man van de wedstrijd.

Robben ‘ s carrière is aangetast door een reeks blessures waardoor hij speelde slechts 12 games in zijn laatste seizoen bij Bayern. Zijn contract in Groningen bevat een clausule waarin staat dat hij zal alleen worden betaald als hij is fit om te spelen.

Robben zei dat hij had ingestemd met de voorwaarde om te voorkomen dat te laten naar beneden de fans. ‘Natuurlijk, ik ben op zoek naar een comeback, maar om te beginnen met een poging om één.

‘Om teleurstelling te voorkomen voor iedereen: het kan van alles zijn, van niets te veel spellen. Maar ik ben positief gevoel.

‘Als ik om het te vatten in één woord het is clubliefde [liefde voor de club]. Dat is de reden waarom ik dit doe. Ik zou het niet hebben gedaan voor een andere club.’

Robben links Groningen in 2002 voor PSV Eindhoven voordat u tekent voor Chelsea drie jaar later voor €18 miljoen. In 2007 verhuisde hij naar Real Madrid voor een bedrag van €35 miljoen, maar twee jaar later werd hij overgedragen naar Bayern voor €25 miljoen.

Hij speelde ook 96 keer voor het nederlandse nationale team, scoren 37 goals, waaronder twee in de 5-1 overwinning op Spanje in het team opening van 2014 World Cup game.

Dank u voor uw donatie aan DutchNews.nl

De DutchNews.nl team dankt alle gulle lezers die een donatie gedaan in de afgelopen weken. Uw financiële steun heeft ons geholpen om uit te breiden onze dekking van het coronavirus crisis in de avonden en in het weekend en zorg ervoor dat u up-to-date met de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is gratis voor 14 jaar, maar zonder de financiële steun van onze lezers, we zouden niet in staat zijn om u te voorzien van eerlijke en accurate nieuws en beschikt over alle dingen nederlandse. Uw bijdragen is dit mogelijk maken.

Als je nog niet een donatie gedaan, maar dat zou willen, kunt u dat doen via Ideal, credit card of Paypal.

Veel dank aan iedereen die heeft gedoneerd aan DutchNews.nl in de afgelopen dagen!

Wij kunnen deze service niet bieden zonder jou. Als je nog niet een bijdrage geleverd, kunt u dat hier doen.

De DutchNews.nl team

Doneer nu

Bron: https://www.dutchnews.nl/news/2020/06/the-wanderer-returns-arjen-robben-to-finish-his-career-in-groningen/

Plaats een reactie