Toename in de naaste ruzies verwacht deze zomer

Door Janene Pieters op dinsdag, 30 juni 2020 – 13:40

Het centrum voor criminaliteitspreventie en veiligheid CCV verwacht een aanzienlijke toename in het aantal overlast meldingen en klachten van buren van deze zomer. “Een hete zomer leidt meestal tot meer discussies tussen buren,” de organisatie gezegd. En dit jaar extra stress en ergernissen veroorzaakt door het coronavirus komen op de top van dat.

Tijdens de zomer periode, CCV krijgt meestal meer klachten over lawaai, barbecues, vuurkorven en dieren. Dit jaar zullen de mensen die vanuit huis werken, terwijl hun buren kunnen zijn op vakantie van huis. CCV verwacht dat dit zal alleen maar leiden tot meer spanningen.

“U viert uw vakantie in je eigen achtertuin, met wat meer barbecues en geluid. Uw buren snel genieten van dat minder dan jij. Omdat ze vaak aan het werk terwijl u op vakantie… en dat kan leiden tot ergernissen,” Frannie Herder van het CCV uitgelegd.

Het CCV genoemd op Nederlandse ingezetenen om extra rekening van hun buren in deze tijd. “Als irritaties te ontwikkelen, proberen ze op te lossen samen. Krijg hulp van buurt bemiddeling op tijd en zorg ervoor dat de ruzie niet te laten escaleren.”

 

Bron: https://nltimes.nl/2020/06/30/increase-neighbor-quarrels-expected-summer

Plaats een reactie