Haagse kapper herinnert aan de tijd met Wu-Tang Clan Meest Gehate Man

Door Byron Mühlberg op zondag, 28 juni 2020 – 10:00

Gerson Heiland, een 37-jarige kapper uit den Haag, heeft naar voren komen met het verhaal van hoe hij verkocht een CD, het enige exemplaar dat ooit is geregistreerd, een beruchte AMERIKAANSE farmaceutische bedrijf eigenaar voor ongeveer 1,5 miljoen euro terug in 2016. In een interview met de krant AD van Toon ‘ s Barbershop, Heiland vertelde hoe het opmerkelijke verhaal ontvouwde zich.

De CD, de enige van zijn soort, werd overhandigd aan de Heiland in de jaren negentig door de Amerikaanse hip hop groep Wu-Tang Clan als een gebaar van dankbaarheid voor het feit dat de groep bijgestaan in een bedrijf. “Sommige leden van de Wu-Tang Clan besloten om de duurste album aller tijden. Ik hielp hen als adviseur en investeerder. ‘Once upon a time in Shaolin’ is de naam van de CD. Het was in het geheim en slechts één exemplaar bestaat,” aldus Heiland.

Wu-Tang Clan, alom beschouwd als een van de grootste hip hop artiesten van alle tijd, hebben uitgebracht, vier gouden en platina studio albums aangezien ze gelanceerd op de scène in 1992. Volgens de Heiland, zijn samenwerking met de groep vond plaats tijdens hun formatieve jaren, terwijl ze nog steeds relatief onbekend.

Volgens de Heiland, de Wu-Tang Clan en de CD bleef opgeborgen in een kluis tot 2016, wanneer het verkocht voor 1,5 miljoen dollar om een rijke farmaceutische bedrijf eigenaar. “Dat was Martin Shkreli, wie ik ontmoet een paar keer. Hij werd genoemd de ‘Meest Gehate Man van Amerika’ toen hij de drug Daraprim erg duur, vanaf € 13.50 tot $750 per pil. Op het kantoor van zijn advocaat, namens de Wu-Tang Clan, ik gaf hem de CD in een zilveren doosje. Ik was het dragen witte handschoenen. Het was mysterieus en uniek,” vertelt Heiland.

Martin Shkreli, een voormalig hedge fund manager en voormalig CEO van farmaceutische reus Retrophin, werd later veroordeeld door een federale rechtbank in de VS van effecten van fraude en veroordeeld tot zeven jaar achter de tralies in 2018.

Volgens Heiland, Shkreli de arrestatie kwam slechts een dag nadat hij had overhandigde de CD te Shkreli. “Het feit dat Shkreli werd gearresteerd en een dag later op verdenking van fraude door de FBI maakt het verhaal nog meer te gek. Hij is veroordeeld en in de gevangenis is voor zeven jaar. Niemand weet waar die CD is nu,” zei hij.

Bron: https://nltimes.nl/2020/06/28/hague-barber-recalls-time-wu-tang-clan-hated-man-america

Plaats een reactie