Diffuse Brit gearresteerd in Amsterdam drug huis

Door Byron Mühlberg op zondag, 28 juni 2020 – 12:00

Een 59-jarige voortvluchtige verdachte van het Verenigd Koninkrijk werd gearresteerd in Amsterdam op woensdag door de nederlandse justitie in verband met een onafgemaakte zin voor drugshandel, de politie bevestigd op zaterdag. De man heeft nog steeds te dienen andere 444 dagen in een Britse gevangenis, de politie gezegd.

De verdachte arrestatie was het gevolg van een tip, meldde de politie dat drugs had plaatsgevonden in een woning in het centrum van Amsterdam. Toen de politie arriveerde was op de scène, de diffuse probeerde te ontsnappen aan de woning door te springen van het ene balkon naar beneden van een balkon uit op de onderste verdieping van het gebouw. “Hij had een hoop geld op zijn persoon en was hij in staat om onmiddellijk te worden betrapt door agenten,” de politie zei in een verklaring.

Samen met ongeveer 18.500 euro die de man had geprobeerd om te vluchten met de politie ontdekt een verdere 50.000 euro in contant geld in huis, waardoor de totale hoeveelheid geld in beslag genomen in het incident ongeveer 68,500 euro ‘ s, aldus de politie. Daarnaast zijn er diverse goederen werden gevonden in de woning die in verband met de drugshandel, de politie gezegd.

De voortvluchtige verdachte is aangehouden voor twee weken door de onderzoeksrechter, de politie bevestigd, toe te voegen dat zijn uitlevering aan de Verenigde Koninkrijk zal worden beoordeeld op een later tijdstip.

Bron: https://nltimes.nl/2020/06/28/fugitive-brit-arrested-amsterdam-drug-house

Plaats een reactie