EU te laten meer toeristen als de nederlandse beperkingen gemak

De Europese Raad heeft open grenzen van de Europese Unie van 14 landen op dinsdag 1 juli. De meest opvallende afwezigheid van de lijst zijn Brazilië, Rusland en de Verenigde Staten, met hun status open voor re-evaluatie om de twee weken.

Begin op woensdag, inwoners van Algerije, Australië, Canada, Georgië, Japan, Montenegro, Marokko, Nieuw-Zeeland, Rwanda, Servië, Zuid-Korea, Thailand, Tunesië, Uruguay, als meer coronavirus-gerelateerde reizen beperkingen gemak. Gasten die vanuit China zal ook worden toegestaan, op voorwaarde dat China het ook mogelijk reizigers uit de Europese Unie.

Deze landen zijn geselecteerd op basis van hun gegevens op hun huidige behandeling van de Covid-19 situatie, met inbegrip van het aantal nieuwe Covid-19 gevallen in de afgelopen 14 dagen, en per 100.000 inwoners, een stabiele of dalende trend in nieuwe gevallen ten opzichte van de voorafgaande periode van twee weken, en de behandeling van tests, het toezicht, neem contact op met de tracering en transparante rapportage. De Verenigde Staten, die momenteel het zwaarst getroffen land in de wereld met meer dan 2,4 miljoen coronavirus gevallen, is niet alleen niet op de goedgekeurde lijst, maar het gerucht gaat dat stevig op een tweede lijst van landen waarvan de bewoners niet zal worden toegestaan in het Schengen-gebied voor het moment.

“Reizen beperkingen kunnen worden geheel of gedeeltelijk opgeheven of opnieuw voor een specifiek derde land reeds vermeld, op basis van veranderingen in een aantal van de voorwaarden en, als gevolg daarvan, in de beoordeling van de epidemiologische situatie. Als de situatie in een derde land verslechtert snel, snelle besluitvorming moet worden toegepast,” de Europese Raad zei in een verklaring.

Verder grens beperkingen zijn ook versoepeld voor Nederlandse ingezetenen reizen binnen de EU in de afgelopen weken, toe te voegen aan de regels versoepeld dat is in werking getreden op 15 juni. Sindsdien is het Ministerie van Buitenlandse Zaken’ reisadvies heeft toegevoegd Denemarken in de lijst van ‘Code Geel’ landen, wat betekent dat de vakantiegangers niet meer worden ontraden te reizen naar dat land.

Grensoverschrijdend reizen voor Nederlandse ingezetenen is nu toegestaan in het hele Schengen-Gebied, volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken, met uitzondering van het Verenigd Koninkrijk en Zweden, waar het zal blijven op het ‘Code Oranje’ voor het moment. Voor alle reizen buiten Europa, ‘Code Oranje’ adviezen op de plaats te blijven, het Ministerie gezegd. Echter, zij toegevoegd dat verwacht wordt dat een aantal van deze adviezen kan aangepast worden in de loop van de zomer.

Het Ministerie merkte ook op dat een aantal landen in Europa zijn specifieke maatregelen die bar grens de toegang tot mensen uit Nederland, of de controle van de toegang bij aankomst. Deze landen zijn Finland, Griekenland, Ierland, Malta, Noorwegen, Roemenië, Slovenië en Slowakije.

Griekenland is de versoepeling van de beperkingen op de reizigers van woensdag, wat betekent dat de meeste van haar grenzen open voor toeristen, volgens de NOS. Echter, reizigers naar Griekenland te vullen in een gezondheids-vragenlijst ten minste 48 uur vóór aankomst in het land. Het formulier bevat vragen met betrekking tot de reiziger de vorige bewegingen, kan worden gedownload van de griekse regering de website. Reizigers zullen hebben om het ingevulde formulier met hen, hetzij in fysieke vorm of op hun smartphone, bij het binnenkomen van het land.

“Ga op vakantie in het buitenland is weer mogelijk. Maar het zal niet zo zorgeloos als voordat de pandemie; er blijven risico ‘ s. Het virus is nog steeds onder ons en de situatie is onzeker. In alle landen zijn maatregelen die nog van kracht zijn ter voorkoming van de verdere verspreiding van het coronavirus. Vakantiegangers zullen hebben om de regels te volgen”, zei Minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok.

Als een resultaat, het Ministerie geadviseerd vakantiegangers uit Nederland om aandacht te besteden aan de lokale regelgeving rond Covid-19, en om bewust te zijn van het feit dat strengere maatregelen worden teruggeplaatst op korte termijn.

Bron: https://nltimes.nl/2020/06/30/eu-let-tourists-dutch-restrictions-ease-us-still-permitted

Plaats een reactie