Goede doelen rapport flinke verliezen na Covid-19 schakelt fondsenwervers

Door Byron Mühlberg op zondag, 28 juni 2020 – 13:00

Nederlandse goede doelen hebben gezien een grote daling in het aantal donaties voor streaming, hetgeen kan resulteren in het verlies van miljoenen euro ‘ s, volgens een rapport door de beroepsvereniging Goede Doelen op zaterdag. ‘Onze leden’ schatten in April werd een winst-verlies van 10 tot 30 procent. Het zal binnenkort worden tientallen miljoenen,” Goede Doelen directeur Margreet Plug vertelde het FD op zaterdag.

Een belangrijke reden voor de daling van de giften was het feit dat de van-deur-tot-deur collecties werden stopgezet tijdens de Covid-19 uitbraak in Nederland, volgens Goede Doelen.

Daarnaast is een aantal andere activiteiten die vaak worden gekoppeld aan fondsenwerving, zoals hardlopen, fietsen of zwemmen gebeurtenissen, waren ook geannuleerd of uitgesteld tijdens deze periode. “Het is daarom moeilijk te zeggen wat nu het uiteindelijke verlies van inkomsten zal worden,” aldus Plug.

Volgens een rapport van de Telegraaf op Zaterdag, de nederlandse kankerbestrijding meldde een verlies van tientallen miljoenen euro ‘na de grote fondsenwervende evenementen zoals de beklimming van de L ‘Alpe d’ huez in Frankrijk werden afgeblazen. Echter, de krant vermeld, het Leger des Heils was een uitzondering op de trend rapportage meer inkomsten dan begroot.

Bron: https://nltimes.nl/2020/06/28/charities-report-hefty-losses-covid-19-shuts-fundraisers

Plaats een reactie