Twee Covid-19 sterfgevallen als aantallen blijven dalen

Twee Covid-19 sterfgevallen als aantallen blijven dalen – DutchNews.nl Dutch News brings daily news from The Netherlands in English

Maandag 29 Juni 2020

Een coronavirus nasale testing kit. Foto: Depositphotos.com

Twee doden meer van coronavirus zijn opgenomen in de laatste 24 uur, waarmee het totaal op 6,107, volgens het agentschap voor volksgezondheid RIVM.

Een van de slachtoffers, een patiënt in Limburg, is overleden op zondag, drie dagen na de laatst bekende dodelijke afloop. Tot dusver vier Covid-19 patiënten bekend zijn overleden in de afgelopen week, hoewel in sommige gevallen worden niet gemeld aan het RIVM voor meerdere dagen of weken.

Ondanks de voortdurend lage cijfers, het R-nummer, de wetenschappelijke schatting van hoe wijd het virus is te reproduceren, werd verhoogd tot 1.05 op 4 juni en 5, de meest recente dagen waarvoor deze is berekend. Het aantal moet blijven onder de 1 te zorgen dat het virus blijft dalen.

Een andere 78 positieve tests werden opgenomen in de laatste 24 uur tijd drie mensen werden opgenomen in het ziekenhuis met een coronavirus. Bijna de helft van de nieuwe gevallen waren in de health board regio ‘ s Haaglanden, waaronder den Haag, en Rotterdam-Rijnmond.

Helemaal 50,223 mensen hebben positief getest sinds het eerste geval op 27 februari. In de derde week van juni, 609 van een totaal van 63,034 tests waren positief, een aandeel van minder dan 1 procent.

Het RIVM is het schakelen van dagelijks naar wekelijks updates van woensdag, 1 juli, hoewel de cijfers nog worden aangepast op de online coronavirus dashboard.

Chart showing recorded deaths from coronavirus and 7-day average from 2nd June until 29th June 2020.

Chart showing recorded deaths from coronavirus and 7-day average from 2nd June until 29th June 2020.

Bron: RIVM

Dank u voor uw donatie aan DutchNews.nl

De DutchNews.nl team dankt alle gulle lezers die een donatie gedaan in de afgelopen weken. Uw financiële steun heeft ons geholpen om uit te breiden onze dekking van het coronavirus crisis in de avonden en in het weekend en zorg ervoor dat u up-to-date met de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is gratis voor 14 jaar, maar zonder de financiële steun van onze lezers, we zouden niet in staat zijn om u te voorzien van eerlijke en accurate nieuws en beschikt over alle dingen nederlandse. Uw bijdragen is dit mogelijk maken.

Als je nog niet een donatie gedaan, maar dat zou willen, kunt u dat doen via Ideal, credit card of Paypal.

Veel dank aan iedereen die heeft gedoneerd aan DutchNews.nl in de afgelopen dagen!

Wij kunnen deze service niet bieden zonder jou. Als je nog niet een bijdrage geleverd, kunt u dat hier doen.

De DutchNews.nl team

Doneer nu

Bron: https://www.dutchnews.nl/news/2020/06/two-more-covid-19-deaths-recorded-as-numbers-continue-to-decline/

Plaats een reactie