Tieners schuldig te starten fatale Nieuwe Jaar brand in appartement

Tieners schuldig te starten fatale Nieuwe Jaar brand in flatgebouw – DutchNews.nl Dutch News brings daily news from The Netherlands in English

Maandag 29 Juni 2020

A gavel in a courtroom.

A gavel in a courtroom.

Foto: Depositphotos

Twee tiener jongens zich schuldig hebben gemaakt aan het starten van een brand in een flatgebouw in New Year ‘ dood van een vader en zoon.

De jongens, dan de leeftijd van 12 en 13 werden instelling off vuurwerk in de lobby van het appartement gebouw in Arnhem Gelderseplein in de vroege uren van 1 januari.

De 39-jarige man en zijn vier jaar oude zoon stierf in een lift die vast is komen te zitten wanneer de stroom is mislukt. De moeder van de jongen en zus waren ook in de lift, maar overleefde de brand.

De aanklagers betoogden dat de tieners, die woonde in het blok begonnen was de brand opzettelijk, maar de rechter besloot dat dit niet hun bedoeling.

Geen straf was opgelegd, maar hun ouders waren veroordeeld tot het betalen van €90.000, – bij een schadevergoeding aan de slachtoffers. Het openbaar ministerie had geëist 60 uur werk om.

Het hof zei dat het had rekening gehouden met de kinderen van de leeftijd, hun gevoelens van schuld en schaamte en het feit dat zij hadden om te gaan verhuizen als gevolg van de brand.

De woningcorporatie die eigenaar is van het gebouw uitgevoerd en een aantal extra veiligheidsmaatregelen in de nasleep van de brand, zoals het installeren van rookmelders in elk appartement en het informeren van alle bewoners over de vluchtwegen en brandveiligheid. Echter, een onderzoek geconcludeerd dat er geen ernstige tekortkomingen in de veiligheid van de procedures.

Dank u voor uw donatie aan DutchNews.nl

De DutchNews.nl team dankt alle gulle lezers die een donatie gedaan in de afgelopen weken. Uw financiële steun heeft ons geholpen om uit te breiden onze dekking van het coronavirus crisis in de avonden en in het weekend en zorg ervoor dat u up-to-date met de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is gratis voor 14 jaar, maar zonder de financiële steun van onze lezers, we zouden niet in staat zijn om u te voorzien van eerlijke en accurate nieuws en beschikt over alle dingen nederlandse. Uw bijdragen is dit mogelijk maken.

Als je nog niet een donatie gedaan, maar dat zou willen, kunt u dat doen via Ideal, credit card of Paypal.

Veel dank aan iedereen die heeft gedoneerd aan DutchNews.nl in de afgelopen dagen!

Wij kunnen deze service niet bieden zonder jou. Als je nog niet een bijdrage geleverd, kunt u dat hier doen.

De DutchNews.nl team

Doneer nu

Bron: https://www.dutchnews.nl/news/2020/06/teenagers-guilty-of-starting-fatal-new-year-fire-in-apartment-block/

Plaats een reactie