De nederlandse politie gebruikt geweld en wapens in 14,500 incidenten

De nederlandse politie gebruikt geweld en wapens in 14,500 incidenten van vorig jaar – DutchNews.nl Dutch News brings daily news from The Netherlands in English

Maandag 29 Juni 2020

Foto: Depositphotos.com

De nederlandse politie was betrokken bij ruim 14.500 incidenten van vorig jaar, gedurende welke zij gebruikt of andere vorm van geweld, volgens politie cijfers, gepubliceerd op maandag.

Het totaal aantal incidenten is in lijn met voorgaande jaren, politie onderzoek Jaap Timmer zei. Dit is echter het eerste jaar elke andere interventie optie – fysiek geweld, slagstok, pepperspray en pistolen – is apart geregistreerd.

Dit, woordvoerder van de politie Frank Paauw zei, de politie heeft een beter idee van wat wapens worden gebruikt en wanneer. ‘We kunnen leren van wat er is gebeurd en kan ervoor zorgen dat we scherp blijven,’ zei hij. “Wij hebben het recht om geweld te gebruiken is een grote verantwoordelijkheid.’

In 60% van de incidenten, die de politie gebruikt om fysieke kracht, alleen en in 8% ze trokken hun wapens. Pepperspray gebruikt werd in 5% van de gevallen en slagstok in 10%.

In 88% van de incidenten, de officieren betrokken waren gevonden te hebben gehandeld op de juiste wijze. De meeste van de andere gevallen werden wijten aan een gebrek aan ervaring of opleiding, maar in een aantal gevallen officieren deed disciplinaire procedure, aldus het rapport, zonder in te gaan op details.

De politie in den Haag zijn het meest waarschijnlijk betrokken zijn geweest bij gewelddadige incidenten, gevolgd door Amsterdam en Oost-Nederland.

Eerdere cijfers laten zien dat de politie daadwerkelijk ontslagen van hun geweren op 16 gelegenheden vorig jaar, het doden van vier mensen en het verwonden van 12.

De discussie over de politie geweld in Nederland is in het bijzonder belangrijk gegeven voor de campagne door street-opzichters worden uitgerust met pepperspray en slagstok.

Dank u voor uw donatie aan DutchNews.nl

De DutchNews.nl team dankt alle gulle lezers die een donatie gedaan in de afgelopen weken. Uw financiële steun heeft ons geholpen om uit te breiden onze dekking van het coronavirus crisis in de avonden en in het weekend en zorg ervoor dat u up-to-date met de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is gratis voor 14 jaar, maar zonder de financiële steun van onze lezers, we zouden niet in staat zijn om u te voorzien van eerlijke en accurate nieuws en beschikt over alle dingen nederlandse. Uw bijdragen is dit mogelijk maken.

Als je nog niet een donatie gedaan, maar dat zou willen, kunt u dat doen via Ideal, credit card of Paypal.

Veel dank aan iedereen die heeft gedoneerd aan DutchNews.nl in de afgelopen dagen!

Wij kunnen deze service niet bieden zonder jou. Als je nog niet een bijdrage geleverd, kunt u dat hier doen.

De DutchNews.nl team

Doneer nu

Bron: https://www.dutchnews.nl/news/2020/06/dutch-police-used-physical-force-and-weapons-in-14500-incidents-last-year/

Plaats een reactie