Grote daling in Covid-19 ICU-patiënten in Totaal minder dan 40

Door Zack Newmark op vrijdag, 26 juni 2020 – 16:44

Voor het eerst sinds Maart 10, het aantal patiënten met Covid-19 wordt behandeld op de intensive care viel onder de 40 op vrijdag. Er waren 39 mensen die worden behandeld voor het coronavirus ziekte op de INTENSIVE care, een daling van tien, met een gemiddelde van slechts één nieuwe toelating in elk van de laatste drie dagen.

“Het aantal COVID patiënten op de ICU is nu erg laag. Niet meer dan twee patiënten zijn toegelaten dagelijks voor twee weken nu,” zei Ernst Kuipers, hoofd van de acute zorg netwerk providers in Nederland. “Het totale aantal COVID patiënten blijft dalen geleidelijk aan,” vervolgde hij.

Tot dusver heeft Nederland verzonden 2,926 mensen op de intensive care voor Covid-19, met 1,807 na te zijn ontslagen uit het ziekenhuis. Sommige 864 stierven tijdens hun verblijf in het ziekenhuis, volgens de non-profit organisatie NICE.

Buiten de ICU, de nederlandse ziekenhuizen werden de behandeling van de 190 mensen voor de ziekte op vrijdag, een stijging van 12, patiënt coördinatie office LCP ‘ s gezegd. Een deel van die stijging is te wijten aan mensen die worden overgebracht van de INTENSIVE care naar andere afdelingen.

Bron: https://nltimes.nl/2020/06/26/big-drop-covid-19-icu-patients-total-40

Plaats een reactie