Tientallen gemeenten zijn al een maand ‘coronavrij’, bekijk de kaart

Please Subscribe: https://www.youtube.com/channel/UCmkVRpTmq1aTyPysdB1PF5A?sub_confirmation=1
Nu het aantal coronapatiënten rap afneemt, wordt ook steeds duidelijker dat het virus zich niet gelijkmatig over Nederland heeft verspreid. In tientallen gemeenten is al weken geen besmetting vastgesteld.  Het gaat om bijna veertig gemeenten, met name in het noorden van het land. In de gemeenten Loppersum (Groningen) en Dantumadiel (Friesland) is zelfs al meer dan twee maanden geen corona aangetroffen. Op de eilanden Vlieland, Ameland en Schiermonnikoog is überhaupt nog nooit een besmetting geweest.  Dat blijkt uit cijfers van het RIVM, die RTL Nieuws analyseerde. Het gaat daarbij om mensen bij wie met een test is bewezen dat zij besmet zijn met het coronavirus. Het is dus mogelijk dat er wel besmettingen in deze gemeenten zijn geweest, maar dat die mensen niet zijn getest. Geen ziekenhuisopnames in 188 gemeentes  Kijk je naar het aantal ziekenhuisopnames, dan komen nog meer gemeentes goed weg.  In ruim de helft van alle gemeentes hoefde de afgelopen maand geen enkele inwoner naar h …

  • Likes: 0
  • Dislikes: 0
  • Tags:

Transcript

Plaats een reactie