Help foar kwestbere jongeren

Het sportproject in Heerenveen om kwetsbare jongeren niet verder te laten afglijden is succesvol gebleken. Jongeren worden opgezocht en gestimuleerd door een jongerenwerker van verslavingszorg. Ze kunnen meedoen aan een fitness- en praatprogramma. Niet alleen worden drugsverslaafde jongeren zo begeleid naar een opleiding of een baan, het werkt ook preventief.

Vanaf februari hebben twaalf jongeren meegedaan. Vier van hen zitten momenteel op school. Anderen doen vrijwilligerswerk bij een jongerencentrum.

In Heerenveen speelt een probleem met hangjongeren die de partydrug GHB gebruiken. Dat probleem is nu in kaart gebracht, aangepakt en verbeterd, mede door het sportproject, dat een samenwerking is van gemeente, politie, Sportstad Heerenveen, SC Heerenveen en Verslavingszorg Noord-Nederland.

  • Likes: 0
  • Dislikes: 0
  • Tags: Heerenveen,sport,Verslavingszorg,Sportstad,jongeren

Transcript

Plaats een reactie