TERUGKIJKEN: Tweede Kamerdebat over coronacrisis

Strategie, ontslagboete en mondkapjes waren de veelgehoorde begrippen in het coronadebat vandaag in de Tweede Kamer. Een deel van de Kamer was in verwarring over het hoe en wat rond mondbescherming in het openbaar vervoer. Het dragen ervan is per 1 juni verplicht in trein, tram en bus, maar een medisch mondkapje is dan weer niet de bedoeling.

Een ander groot punt van discussie was het vandaag gepresenteerde tweede steunpakket voor de economie. In het eerste pakket zit een boete voor bedrijven die werknemers ontslaan, in de tweede versie is dat onderdeel gesneuveld. Dat kwam het kabinet op kritiek te staan van onder meer de PvdA, SP en PVV.

Lees hier meer over het debat: nos.nl/l/2334581

(#coronacrisis #TweedeKamer #Rutte #debat)

Meer video’s? Abonneer je op ons kanaal! https://www.youtube.com/nos

—————————————————————————————————————

De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Hier vind je iedere twee weken op donderdag een video waarin Winfried Baijens Achter de headlines gaat en in de verhalen duikt van mensen die voorbijflitsen in het nieuws. Je vindt hier ook de Bevrijdingsjournaals waarin we je laten zien wat er 75 jaar geleden gebeurde met de techniek van nu. En via onze livestreams brengen we je op de hoogte van grote nieuwsgebeurtenissen .

Vind je onze video’s leuk? Abonneer je dan op ons kanaal: https://www.youtube.com/nos

► VRAGEN/TIPS/IDEEËN? We horen graag wat jij van onze video’s vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: youtube_reacties@nos.nl.

► OVER NOS: Wij zijn als publieke omroep verantwoordelijk voor een brede nieuwsvoorziening die betrouwbaar is en onafhankelijk. Je vindt ons op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, YouTube, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS.

► VOLG ONS HIER:
https://www.nos.nl | Instagram: https://www.instagram.com/nos/ | Twitter: https://twitter.com/NOS | Facebook: https://www.facebook.com/nos/

Download NOS voor iOS: http://apple.co/1JObNaK
Download NOS voor Android: http://bit.ly/2d4GJN7

  • Likes: 411
  • Dislikes: 202
  • Tags:

Transcript

Plaats een reactie