Stimuleren van werken en studeren thuis post-Covid-19, denktank zegt

Foto: Depositphotos.com

Moet de overheid meer doen om te stimuleren thuis te werken en te fietsen om te voorkomen dat de chaos op de wegen als alle coronavirus beperkingen zijn opgeheven, de kast van de meest belangrijke adviserende groep SER zei op donderdag.

Als coronavirus onder controle blijft, de meeste van de overgebleven beperkingen zullen worden gesloopt op 1 September, en dat is waarschijnlijk de huidige eis dat iedereen moet werken thuis, als dat mogelijk is.

Echter, zal dit een grote druk op het openbaar vervoer weer, en veel mensen zijn nog steeds terughoudend gebruik maken van bussen en treinen vanwege het coronavirus risico. Eerder deze week auto dealers zei dat de verkoop van tweedehands auto ‘ s hebben een recordhoogte bereikt.

SER ‘ s coronavirus denktank opgericht op Mei 11 om te proberen manieren te vinden om zich te verspreiden woon-werkverkeer keer meer in het algemeen, om de impact op de wegen en het openbaar vervoer.

Het heeft nu een lijst opgesteld met aanbevelingen en zegt hoe ze zijn toegepast, heel veel vraag naar is op de sector van iemand werkt. Zij pleit ook voor ambtenaren uitvoeren van een omvangrijk onderzoeksproject naar de ‘grootste huis werken experiment’ die ooit heeft plaatsgevonden.

‘We moeten gebruik maken van deze fase is om uit te vinden hoe we de ervaring thuis werken,’ SER-voorzitter Mariette Hamer zei. ‘Wat zijn de nadelen en wat willen we blijven doen?’

Werken vanuit huis

Op de lange termijn, moeten de bedrijven verder te vergemakkelijken, werken vanuit huis en verspreid werktijden voor medewerkers die behoefte hebben om naar kantoor te gaan of een andere fysieke locatie. Als onderdeel van dit daycare centra moeten werken langere openingstijden te nemen werknemers nodig heeft.

Universiteiten en hogescholen moeten meer permanent gebruik van online onderwijs en het investeren in het stimuleren van de kwaliteit SER zegt. Hogescholen en universiteiten moeten ook bieden fysieke lessen buiten de drukke periodes.

Daarnaast zijn er meer moet worden gedaan aan het stimuleren van het gebruik van ‘twee wielen’ vervoer.

Verslag

SER is gemaakt van de unie, de werkgever en de leken en heeft een belangrijke rol in het beoordelen van potentiële beleid van de overheid. De aanbevelingen zijn gebaseerd op een rapport van de regering van de drie andere belangrijkste denktanks – CPB, SCP en PB – en publiceerde eerder deze week.

Ze zeggen dat de capaciteit op het openbaar vervoer is waarschijnlijk te verminderen met 40% tot 50% om ervoor te zorgen dat de sociale afstand maatregelen worden zoveel mogelijk in acht genomen.

Echter, ze waarschuwde in een gezamenlijk rapport dat werken en studeren thuis alleen kan leiden tot de bredere sociaal-economische verschillen in de samenleving’ en dat de kwaliteit van het werk en het onderwijs zou op de lange termijn lijden.

Dank u voor uw donatie aan DutchNews.nl

De DutchNews.nl team dankt alle gulle lezers die een donatie gedaan in de afgelopen weken. Uw financiële steun heeft ons geholpen om uit te breiden onze dekking van het coronavirus crisis in de avonden en in het weekend en zorg ervoor dat u up-to-date met de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is gratis voor 14 jaar, maar zonder de financiële steun van onze lezers, we zouden niet in staat zijn om u te voorzien van eerlijke en accurate nieuws en beschikt over alle dingen nederlandse. Uw bijdragen is dit mogelijk maken.

Als je nog niet een donatie gedaan, maar dat zou willen, kunt u dat doen via Ideal, credit card of Paypal.

Bron: https://www.dutchnews.nl/news/2020/06/encourage-working-and-studying-at-home-post-covid-19-think-tank-says/

Plaats een reactie