Artsen vinden link tussen Covid-19 complicaties en het ontbreken van vitamine

Artsen vinden link tussen Covid-19 complicaties en het ontbreken van vitamine K – DutchNews.nl Dutch News brings daily news from The Netherlands in English

Vrijdag, 05 Juni 2020

Foto: Depositphotos.com

Er blijkt een relatie tussen ernstige coronavirus complicaties en patiënten met een laag niveau van vitamine K, artsen in het Canisius Wilhelmina ziekenhuis in Nijmegen hebben gevonden.

Vitamine K), die van nature voorkomt in bijvoorbeeld eieren en spinazie, een rol speelt bij de stolling van het bloed en in de bescherming van de elasticiteit van de longen, die beide worden aangetast in sommige coronavirus patiënten. Om een beschermende eiwit, het lichaam heeft vitamine K.

‘Wij vinden dat de mensen die overleden aan het virus, of die reeds in te gaan op intensieve zorg als gevolg van complicaties hadden veel lagere niveaus van vitamine K in vergelijking met de gezonde mensen. We denken dat er een relatie is tussen vitamine K en hoe de ziekte vordert,’ longarts Rob Janssen zei.

Het ziekenhuis is op zoek naar externe financiering te blijven van het onderzoek naar vitamine K-en coronavirus, en is het onderzoeken van manieren om vitamine K-supplementen te coronavirus patiënten.

‘Het zou geweldig zijn als vitamine K kan helpen bij het verlichten van de symptomen. Maar het moet wel veilig gedaan worden. Patiënten met trombose en bloedverdunners kan nemen, bijvoorbeeld,’ zei hij.

Dank u voor uw donatie aan DutchNews.nl

De DutchNews.nl team dankt alle gulle lezers die een donatie gedaan in de afgelopen weken. Uw financiële steun heeft ons geholpen om uit te breiden onze dekking van het coronavirus crisis in de avonden en in het weekend en zorg ervoor dat u up-to-date met de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is gratis voor 14 jaar, maar zonder de financiële steun van onze lezers, we zouden niet in staat zijn om u te voorzien van eerlijke en accurate nieuws en beschikt over alle dingen nederlandse. Uw bijdragen is dit mogelijk maken.

Als je nog niet een donatie gedaan, maar dat zou willen, kunt u dat doen via Ideal, credit card of Paypal.

Veel dank aan iedereen die heeft gedoneerd aan DutchNews.nl in de afgelopen dagen!

Wij kunnen deze service niet bieden zonder jou. Als je nog niet een bijdrage geleverd, kunt u dat hier doen.

De DutchNews.nl team

Doneer nu

Bron: https://www.dutchnews.nl/news/2020/06/doctors-find-link-between-covid-19-complications-and-lack-of-vitamin-k/

Plaats een reactie