De meeste leerlingen in het voortgezet onderwijs zal doorbrengen een dag per week

De meeste leerlingen in het voortgezet onderwijs zal doorbrengen een dag per week in de klas – DutchNews.nl Dutch News brings daily news from The Netherlands in English

Zondag 31 Mei 2020

Examen kamers leeg zijn dit jaar. Foto: Depositphotos.com

De meeste leerlingen in het voortgezet onderwijs in Nederland zal deelnemen aan fysieke lessen slechts één dag per week als middelbare scholen opnieuw opent op 2 juni, zo blijkt uit onderzoek.

De secundaire scholen die raad, VO-Raad ondervraagden 400 hoofd leerkrachten en vond een grote variatie in de plannen.

Sommige scholen zijn alleen de toelating van leerlingen voor vergaderingen of tests, terwijl een handvol scholen zijn om de kinderen uit bepaalde klassen terug. De meeste kiezen voor een mengsel van vergaderingen en lessen op school en online lessen thuis.

De afgelopen paar weken, alleen de leerlingen die behoefte hebben aan te nemen examens en uit kwetsbare milieus hadden werkelijke fysieke onderwijs.

‘Het is een grote uitdaging voor het heropenen van scholen met dien verstande dat zowel de leerlingen als de leerkrachten houden 1,5 meter afstand van elkaar,’ zei VO-Raad voorzitter Paul Rosenmöller.

‘Het vraagt veel van docenten en ondersteunend personeel, maar ons onderzoek toont aan dat de afspraken die zijn gemaakt over de heropening is misschien lastig, maar in praktijk kan worden gebracht.’

Dank u voor uw donatie aan DutchNews.nl

De DutchNews.nl team dankt alle gulle lezers die een donatie gedaan in de afgelopen weken. Uw financiële steun heeft ons geholpen om uit te breiden onze dekking van het coronavirus crisis in de avonden en in het weekend en zorg ervoor dat u up-to-date met de laatste ontwikkelingen.

DutchNews.nl is gratis voor 14 jaar, maar zonder de financiële steun van onze lezers, we zouden niet in staat zijn om u te voorzien van eerlijke en accurate nieuws en beschikt over alle dingen nederlandse. Uw bijdragen is dit mogelijk maken.

Als je nog niet een donatie gedaan, maar dat zou willen, kunt u dat doen via Ideal, credit card of Paypal.

Veel dank aan iedereen die heeft gedoneerd aan DutchNews.nl in de afgelopen dagen!

Wij kunnen deze service niet bieden zonder jou. Als je nog niet een bijdrage geleverd, kunt u dat hier doen.

De DutchNews.nl team

Doneer nu

Bron: https://www.dutchnews.nl/news/2020/05/most-secondary-school-pupils-will-spend-one-day-a-week-in-the-classroom/

Plaats een reactie